r
Nosalty Logó

Szotyolában sült csirkefasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szotyolában sült csirkefasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1827 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 457 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    985 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4447 micro
Összesen 1827 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst ledaráljuk, vagy aprítógépben finomra, de nem pépesre vágjuk. (Használhatunk csirkemellet is, az gyorsabban megsül és kényelmesebb vele dolgozni, viszont csirkecombból sokkal ízesebb lesz. Ha jó fej hentesünk van, kérjük meg, hogy filézze ki a felsőcombokat. Ha magunknak kell elvégeznünk, éles késsel fejtsük le a csontról a húst, a bőrt távolítsuk el.)
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a finomra aprított újhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket és az olívaolajat. (Tehetünk bele kb. 3 evőkanál teljes kiőrlésű kenyérmorzsát, akkor lágyabb lesz a fasírt állaga, de nélküle is összeáll.)
  3. Kézzel fasírtokat formázunk a masszából, majd meghempergetjük durvára tört szotyolában.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 30 perc alatt megsütjük. (Csirkemell esetében elég 15 perc is.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4260
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Egy fasírt tápanyagtartalma -- energia: 98 kcal / 410 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 6 g, szénhidrát: 2g Egy fasírt tápanyagtartalma (kenyérmorzsával készítve) -- energia: 107 kcal / 446 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 6 g, szénhidrát: 4 g

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit. A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg. A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat. A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...