Szotyolában sült csirkefasírt
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
188g csirke felsőcomb352 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
13g napraforgómag73 kcal
-
0g bors0 kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
750g csirke felsőcomb1409 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g napraforgómag292 kcal
-
0g bors0 kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
72.1g csirke felsőcomb135 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
17.7g újhagyma3 kcal
-
4.3g petrezselyem2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
4.8g napraforgómag28 kcal
-
0g bors0 kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 141.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 737 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1112 micro
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 119.2 g
Zsír
-
Összesen 140.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2693 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1402 mg
-
Nátrium 564 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 566.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 985 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4447 micro
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 428 micro
Hozzávalók
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db újhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 csipet fahéj
-
1 ek olívaolaj
-
50 g napraforgómag
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkehúst ledaráljuk, vagy aprítógépben finomra, de nem pépesre vágjuk. (Használhatunk csirkemellet is, az gyorsabban megsül és kényelmesebb vele dolgozni, viszont csirkecombból sokkal ízesebb lesz. Ha jó fej hentesünk van, kérjük meg, hogy filézze ki a felsőcombokat. Ha magunknak kell elvégeznünk, éles késsel fejtsük le a csontról a húst, a bőrt távolítsuk el.)
- A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a finomra aprított újhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket és az olívaolajat. (Tehetünk bele kb. 3 evőkanál teljes kiőrlésű kenyérmorzsát, akkor lágyabb lesz a fasírt állaga, de nélküle is összeáll.)
- Kézzel fasírtokat formázunk a masszából, majd meghempergetjük durvára tört szotyolában.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben 30 perc alatt megsütjük. (Csirkemell esetében elég 15 perc is.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4259
- Feltöltés dátuma: 2013. július 03.
Ajánló
Egy fasírt tápanyagtartalma -- energia: 98 kcal / 410 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 6 g, szénhidrát: 2g Egy fasírt tápanyagtartalma (kenyérmorzsával készítve) -- energia: 107 kcal / 446 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 6 g, szénhidrát: 4 g
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit. A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg. A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat. A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.