r
Nosalty Logó

Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Muci
Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombóchoz

A bormártáshoz

1436
Kalória
41.5g
Fehérje
94.3g
Szénhidrátok
97g
Zsír
445.8g
Víz
457.5g
Koleszterin
4g
Rost
37.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 1436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 2876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    2423 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    891.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 2876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.7 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A túrót szitán finomra áttörjük. A tojássárgákkal és a búzadarával összedolgozzuk és fél órát pihentetjük.
  2. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és leitatjuk róla a nedvességet.
  3. A zsemlemorzsát az olajon világosbarnára pirítjuk.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
  5. Egy nagyobb lábasban kb 4 liter vizet forralunk, amit 2 tk sóval ízesítünk.
  6. A túrós masszából vizes kézzel 10-12 gombócot formázunk, amiknek a közepébe 1-2 szőlőszemet nyomunk.
  7. A forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat (kb 10 perc alatt főnek meg).
  8. A kifőtt gombócokat beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  9. Közben elkészítjük a bormártást : a borhoz öntjük a vizet, hozzákeverjük a vaníliarúdból kikapart pépet, a cukrot, a pudingport és sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a maradék szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.
  10. A gombócokat a bormártással körítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Itt a szőlőszezon. A változatosság kedvéért a hagyományos túrógombócot is megbolondítottam egy kis szőlővel, no meg a levével.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!