r
Nosalty Logó

Szőlős rétes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős rétes 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Összesen 618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Összesen 2465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1666.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1839 micro
Összesen 2465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat langyosra melegítjük és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet elkeverjük a mandulával.
  2. A tojásokat, a cukorral, citromhéjjal és egy csipet sóval fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket.
  3. Hozzáaduk az olvasztott vajat és a szőlőszemeket.
  4. A réteslapokat vajjal megkenjük és összeillesztjük, majd beletöltjük a szőlőt.
  5. 160 fokon süssük egy órán keresztül, közben kenjük még olvasztott vajjal.
  6. A sodó elkészítéséhez a tojássárgákkal elkevert cukrot a borral vízgőz felett habosra keverjük, tegyünk bele pár csepp citromlevet és felvert tejszínt, míg krémes állagot nem kapunk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10789
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit elmaradva jön a bejegyzés, remélem még időben elkapva a szőlő utószezonját:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...