r
Nosalty Logó

Szoljanka Orsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Orsika17
Szoljanka Orsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21573 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6285 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    3035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1662 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 1549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2361 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd 1 ek. zsíron megdinszteljük. Erre kerül rá a kb. 1*1 cm-es kockákra darabolt marhahús.
  2. Ha már kifehéredett a hús, akkor mehet bele a babérlevél, a füstölt kocka, a paradicsomsűrítmény, az apróra darabolt kapribogyó, 1 csokor kapor összekötve és a 2-2,5 l víz.
  3. Amíg szép lassú tűzön puhára fő a hús a levesben, addig darabolunk. Az olajbogyót karikára, a savanyú uborkát pedig brunoise-ra vágjuk, valamint a másik csokor kaprot is felaprítjuk (ez utóbbit tálalásnál fogjuk felhasználni).
  4. Amikor már teljesen omlós a hús, akkor hozzáadjuk az uborkát és az olajbogyót, amikkel együtt már csak 5-10 percet főzzük. Ekkor következik az ízesítés is, sót és borsot teszünk a levesbe ízlés szerint. Ha nagyon hivalkodó a paradicsom íze, 1 csipet cukorral lágyíthatjuk. Azért ízesítjük a végén, mert a füstölt kocka (vagy füstölt hús) viszonylag sok sót tartalmaz.
  5. Tálalásnál tejföllel és a frissen aprított kaporral, esetleg egy karika citrommal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2121
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Orsika17 7 recept

A füstölthús-kocka csak alternatíva, mivel ritkán kapni igazán jó, házi jellegű füstölt combot. Olyankor a hús fele marha, fele füstölt húsból tevődik össze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...