Szójával töltött cukkini
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
szmarti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
338
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1353
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 727.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 191.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2021 micro
Összesen
338
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 85.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2909.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 956 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 766.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8083 micro
Összesen
1353
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 778 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szójagranulátumot langyos vízbe áztatjuk.
- A cukkiniket megmossuk, hosszában héjastul kettévágjuk, végükről a szárrészt levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A kikapart darabkákat kicsit még apróbbra vagdossuk, és félretesszük.
- A vöröshagymát kockákra vágjuk, egy lábosban vagy közepes serpenyőben, olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a cukkinik kikapart darabkáit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt vagy összenyomott fokhagymagerezdet, a kaprot.
- Ezután a beáztatott szójáról leöntjük a vizet, kinyomkodjuk, és a zöldségpüréhez adjuk a megmosott rizzsel és 2 dl tiszta vízzel együtt.
- Fedő alatt puhára főzzük, közben előmelegítjük a sütőt.
- Egy tepsit kibélelünk alufóliával, beletesszük a 4 fél zöldséget, és megtöltjük őket a rizses-szójás töltelékkel. Másfél dl vizet öntök a tepsibe, és alufóliával lezárjuk. Kb. negyedóráig - 20 percig sütjük így, amíg a zöldség annyira megpuhul, hogy bele tudunk szúrni egy villát. Nem kell teljesen puhának lennie.
- Az alufóliát eltávolítjuk. A töltelék tetején eloszlatjuk a tejfölt, és megszórjuk sajttal. Addig sütjük tovább fedetlenül, amíg a sajt megpirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1564
- Feltöltés dátuma: 2016. március 26.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
szmarti
6 recept
Nagyon könnyű étel. Ha második fogásnak szánom, előtte kiadósabb levest adok. Egyébként előételnek is alkalmas.