r
Nosalty Logó

Szójával töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szmarti
Szójával töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8083 micro
Összesen 1353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójagranulátumot langyos vízbe áztatjuk.
  2. A cukkiniket megmossuk, hosszában héjastul kettévágjuk, végükről a szárrészt levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A kikapart darabkákat kicsit még apróbbra vagdossuk, és félretesszük.
  3. A vöröshagymát kockákra vágjuk, egy lábosban vagy közepes serpenyőben, olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a cukkinik kikapart darabkáit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt vagy összenyomott fokhagymagerezdet, a kaprot.
  4. Ezután a beáztatott szójáról leöntjük a vizet, kinyomkodjuk, és a zöldségpüréhez adjuk a megmosott rizzsel és 2 dl tiszta vízzel együtt.
  5. Fedő alatt puhára főzzük, közben előmelegítjük a sütőt.
  6. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, beletesszük a 4 fél zöldséget, és megtöltjük őket a rizses-szójás töltelékkel. Másfél dl vizet öntök a tepsibe, és alufóliával lezárjuk. Kb. negyedóráig - 20 percig sütjük így, amíg a zöldség annyira megpuhul, hogy bele tudunk szúrni egy villát. Nem kell teljesen puhának lennie.
  7. Az alufóliát eltávolítjuk. A töltelék tetején eloszlatjuk a tejfölt, és megszórjuk sajttal. Addig sütjük tovább fedetlenül, amíg a sajt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1561
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szójával töltött cukkini
szmarti 6 recept

Nagyon könnyű étel. Ha második fogásnak szánom, előtte kiadósabb levest adok. Egyébként előételnek is alkalmas.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...