r
Nosalty Logó

Szivárványos szülinapi csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szivárványos szülinapi csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

526
Kalória
7.6g
Fehérje
57.6g
Szénhidrátok
30g
Zsír
33.4g
Víz
229.4g
Koleszterin
1.6g
Rost
42.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    360.6 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5063.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    400.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2855 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2702 micro
Összesen 6308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként belekeverjük a sárgáját, utána pedig a liszttel elkevert sütőport.
  2. A tésztát 6 felé osztjuk egy - egy kompótos tálba.
  3. A tésztákat színezzük piros, sárga, zöld és kék ételfestékkel, valamint a lilával úgy, hogy egy kevés piros és kék festéket cseppentünk bele, ezután narancssárgát a pirossal és a sárgával készítjük el.
  4. A tortaformába tetszőleges sorrendbe beleöntjük a tésztát, egy fakanál nyelével egy kört írunk le benne, hogy egy kicsit összefolyjon a szín.
  5. Ezt követően az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Három fele vágjuk a kihűlt tésztát, majd megkenjük krémmel.
  7. A vajat kihabosítjuk és hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
  8. A tojásokat illetve a 3 tojássárgáját a cukorral és a vaníliacukorral gőz fölött habverővel folyamatosan keverve forróra felmelegítjük, a gázról levéve kihűlésig habbá verjük.
  9. Ezután a vajas csokoládéhoz keverjük, megtöltjük vele a lapokat, hagyva annyit, hogy az oldalára is és a tetejére is jusson.
  10. A kész tortát ételfestékkel színezett marcipánnal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát a férjem tavalyi születésnapjára készítettem. A torta tésztája 6 különféle színű, és csokoládékrémmel van töltve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!