r
Nosalty Logó

Szivárványos szülinapi csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szivárványos szülinapi csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    360.6 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5063.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2855 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2702 micro
Összesen 6308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként belekeverjük a sárgáját, utána pedig a liszttel elkevert sütőport.
  2. A tésztát 6 felé osztjuk egy - egy kompótos tálba.
  3. A tésztákat színezzük piros, sárga, zöld és kék ételfestékkel, valamint a lilával úgy, hogy egy kevés piros és kék festéket cseppentünk bele, ezután narancssárgát a pirossal és a sárgával készítjük el.
  4. A tortaformába tetszőleges sorrendbe beleöntjük a tésztát, egy fakanál nyelével egy kört írunk le benne, hogy egy kicsit összefolyjon a szín.
  5. Ezt követően az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Három fele vágjuk a kihűlt tésztát, majd megkenjük krémmel.
  7. A vajat kihabosítjuk és hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
  8. A tojásokat illetve a 3 tojássárgáját a cukorral és a vaníliacukorral gőz fölött habverővel folyamatosan keverve forróra felmelegítjük, a gázról levéve kihűlésig habbá verjük.
  9. Ezután a vajas csokoládéhoz keverjük, megtöltjük vele a lapokat, hagyva annyit, hogy az oldalára is és a tetejére is jusson.
  10. A kész tortát ételfestékkel színezett marcipánnal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4037
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a férjem tavalyi születésnapjára készítettem. A torta tésztája 6 különféle színű, és csokoládékrémmel van töltve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...