r
Nosalty Logó

Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Darált hús

Töltelék

Összesen 255 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Darált hús

Töltelék

Összesen 763 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Darált hús

Töltelék

Összesen 84 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 255 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3786.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    2050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1846 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 763 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Darált hús

Töltelék

Elkészítés

Darált hús

  1. A darált húst összekeverjük a feltüntetett fűszerekkel, belekeverjük a zúzott fokhagymát, hagymát, tojást. A legvégén a zabpehely kerül bele, ne adjuk hozzá az összeset, mivel függ a hústól is, hogy mennyit kell hozzá adni.
  2. Az így összekevert húst tegyük félre, egy kicsit megdagad majd benne a zabpehely, és ha még úgy látjuk, hogy szükséges, adjunk hozzá bátran még egy keveset belőle.
  3. Ezután a "töltelékként" belekerülő zöldségeket előkészítjük. Nagyobb darabra vágjuk, a spárgát pedig félbe. Egy nagyobb darab alufóliát előkészítünk úgy, hogy megszórjuk pirospaprikával, pici sóval és zabpehellyel. Így a hús kívülről is finom, fűszeres lesz, és nem ég rá a fólia.
  4. Az így előkészített fóliára szétteterítjük a befűszerezett darált húst, majd elrendezzük rajta a zöldségeket. Az alufóliával ügyesen összetekerjük szorosan, egy rudat fogunk kapni. A két végét felfelé tekerve összecsippentjük, hogy a sült húslé ne folyjon ki.
  5. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük kb. 35-40 percet, majd ha kivettük a sütőből, hagyjuk benne még egy ideig a fóliában. Ezután szeletelhetjük, és már csak jó étvágyat hozzá!

Töltelék

  1. Ízlés szerint színes zöldségeket vágjunk nagyobb darabokra, szeletekre, és hosszában helyezzük el a szétterített húson.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3858
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 18.

Ajánló

Saját ízlés szerint elkészíthetjük kevert darált húsból is, a fűszerezést is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt
Nihonka 340 recept

Egy nagyon finom, egészben sült fasírt recept, melyet fogyókúránál szoktam előszeretettel elkészíteni.

Hozzávalók

Darált hús

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...