Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Darált hús
-
117g darált pulykahús134 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g zabpehely63 kcal
Töltelék
-
27g pritaminpaprika6 kcal
-
70g zöldspárga10 kcal
-
7g okra2 kcal
-
32g gomba7 kcal
Összesen
255
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Darált hús
-
350g darált pulykahús403 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
Töltelék
-
80g pritaminpaprika17 kcal
-
210g zöldspárga29 kcal
-
20g okra6 kcal
-
96g gomba20 kcal
Összesen
763
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Darált hús
-
38g darált pulykahús44 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
5.4g zabpehely21 kcal
Töltelék
-
8.7g pritaminpaprika2 kcal
-
22.8g zöldspárga3 kcal
-
2.2g okra1 kcal
-
10.4g gomba2 kcal
Összesen
84
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 683 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 216.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 615 micro
-
β-crypt 109 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
255
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 415 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3786.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1174 mg
-
Nátrium 2050 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 648.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1846 micro
-
β-crypt 326 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1480 micro
Összesen
763
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Darált hús
-
350 g darált pulykahús
-
1 kávéskanál só
-
1 kk majoranna
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 késhegynyi fekete bors
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
50 g zabpehely
Töltelék
-
0.5 db pritaminpaprika
-
3 db zöldspárga
-
3 közepes db gomba
Elkészítés
Darált hús
- A darált húst összekeverjük a feltüntetett fűszerekkel, belekeverjük a zúzott fokhagymát, hagymát, tojást. A legvégén a zabpehely kerül bele, ne adjuk hozzá az összeset, mivel függ a hústól is, hogy mennyit kell hozzá adni.
- Az így összekevert húst tegyük félre, egy kicsit megdagad majd benne a zabpehely, és ha még úgy látjuk, hogy szükséges, adjunk hozzá bátran még egy keveset belőle.
- Ezután a "töltelékként" belekerülő zöldségeket előkészítjük. Nagyobb darabra vágjuk, a spárgát pedig félbe. Egy nagyobb darab alufóliát előkészítünk úgy, hogy megszórjuk pirospaprikával, pici sóval és zabpehellyel. Így a hús kívülről is finom, fűszeres lesz, és nem ég rá a fólia.
- Az így előkészített fóliára szétteterítjük a befűszerezett darált húst, majd elrendezzük rajta a zöldségeket. Az alufóliával ügyesen összetekerjük szorosan, egy rudat fogunk kapni. A két végét felfelé tekerve összecsippentjük, hogy a sült húslé ne folyjon ki.
- Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük kb. 35-40 percet, majd ha kivettük a sütőből, hagyjuk benne még egy ideig a fóliában. Ezután szeletelhetjük, és már csak jó étvágyat hozzá!
Töltelék
- Ízlés szerint színes zöldségeket vágjunk nagyobb darabokra, szeletekre, és hosszában helyezzük el a szétterített húson.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3858
- Feltöltés dátuma: 2015. január 18.
Ajánló
Saját ízlés szerint elkészíthetjük kevert darált húsból is, a fűszerezést is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Egy nagyon finom, egészben sült fasírt recept, melyet fogyókúránál szoktam előszeretettel elkészíteni.