r
Nosalty Logó

Színes non plus ultra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Színes non plus ultra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Töltelékhez

Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Töltelékhez

Összesen 6492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.1 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 6492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tésztához

  1. A margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral, a sütőporos liszttel szétmorzsoljuk.
  2. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat, addig gyúrjuk gyors mozdulatokkal, amíg összeáll.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű kiszúróval kerek tésztakorongokat szaggatunk. Én 4 cm-es kiszúróval készítettem.
  4. Tepsibe rakosgatjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta teteje ne legyen lisztes, mert akkor a hab nem fog jól tapadni a tetejére.
  5. A tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével habosra verjük. Nem lesz kemény tojáshab belőle. Ha kész a hab, tetszőlegesen meg is színezhetjük. Nyomózsába töltjük, amibe sima szélű csövet teszünk.
  6. A tésztakorongok tetejére nyomunk egy kis habot, és 180 fokon 10-12 percig sütjük, előmelegített sütőben.
  7. Ha a habos tésztakorongok kihűltek, kettőt-kettőt összetöltünk. Én baracklekvárral és a rózsaszínűeket vegyes lekvárral töltöttem meg, de mindenki ízlésének megfelelően más lekvárral is megtöltheti.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 3611
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes non plus ultra
Nikóka 172 recept

Már szemezgettem ezzel a sütivel, hogy ezzel bővítem a lakodalmas sütik repertoárját, és most jött el az ideje, hogy kikísérletezzem a saját receptemet. Ez lett a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...