r
Nosalty Logó

Színes krémes Csilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Színes krémes Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 1590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 6362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    875 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 1590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    364.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1724 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 6362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Elkészítés

Lapokhoz:

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot.
  2. A tejben felfuttatjuk a szalalkálit, és ezt is belekeverjük.
  3. Jól összedolgozzuk, és ketté vesszük.
  4. Egyik cipóhoz piros, másik cipóhoz zöld ételfestéket adunk.
  5. Közepes tepsi hátán megsütjük.

Piskótához:

  1. 4 db tojást kettéválasztunk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk 4 ek cukrot, és tovább keverjük.
  3. Beletesszük a tojások sárgáját, és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert 4 ek lisztet.
  4. 2*4 tojásos piskótát készítünk, akkora tepsiben, mint a lapokat.

Krémhez:

  1. A joghurtot langyosra melegítjük.
  2. Hideg tejben elkeverjük a pudingot, a langyos tejhez adjuk, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Teljesen kihűtjük.
  3. A margarint porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az aromát. Összekeverjük a joghurtos alappal, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
  4. A piskótára kenjük a krém egy részét, erre jön a zöld lap, ismét krém, piskóta, maradék krém, és a piros lappal befedjük.
  5. 4-5 órát állni hagyjuk, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1653
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes krémes Csilla konyhájából
Salamon Csilla 1203 recept

Tojásból most nem szűkölködünk, azért készítettem el ezt a sütit. Bármilyen ízű joghurttal elkészíthető.

Hozzávalók

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...