Színes krémes Csilla konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
Lapokhoz:
-
50g finomliszt182 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskótához:
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krémhez:
-
100g gyümölcsjoghurt96 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
11g epres pudingpor43 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
75g tej42 kcal
-
4g rum9 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
1590
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
Lapokhoz:
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskótához:
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krémhez:
-
400g gyümölcsjoghurt384 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
300g tej168 kcal
-
16g rum37 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
6362
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
Lapokhoz:
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskótához:
-
18g tojás23 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Krémhez:
-
16.4g gyümölcsjoghurt16 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
1.8g epres pudingpor7 kcal
-
10.2g margarin73 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
Összesen
262
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 91.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1299.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 139 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 911 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 875 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
1590
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.9 g
Zsír
-
Összesen 364.3 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 1950 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5198.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 1345 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1913 mg
-
Nátrium 1543 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628 g
-
Cukor 369 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 556.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3644 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 1383 mg
-
Retinol - A vitamin: 3500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1724 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2241 micro
Összesen
6362
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Lapokhoz:
-
20 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
3 ek porcukor
-
1 db tojás
-
1 késhegynyi szalalkáli
-
1 dl tej
-
2 kávéskanál ételfesték
-
2 kávéskanál ételfesték
Piskótához:
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 csapott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Krémhez:
-
4 dl gyümölcsjoghurt
-
20 dkg porcukor
-
1 tasak epres pudingpor
-
25 dkg margarin
-
3 dl tej
-
2 ek rum
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
Lapokhoz:
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot.
- A tejben felfuttatjuk a szalalkálit, és ezt is belekeverjük.
- Jól összedolgozzuk, és ketté vesszük.
- Egyik cipóhoz piros, másik cipóhoz zöld ételfestéket adunk.
- Közepes tepsi hátán megsütjük.
Piskótához:
- 4 db tojást kettéválasztunk.
- A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk 4 ek cukrot, és tovább keverjük.
- Beletesszük a tojások sárgáját, és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert 4 ek lisztet.
- 2*4 tojásos piskótát készítünk, akkora tepsiben, mint a lapokat.
Krémhez:
- A joghurtot langyosra melegítjük.
- Hideg tejben elkeverjük a pudingot, a langyos tejhez adjuk, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Teljesen kihűtjük.
- A margarint porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az aromát. Összekeverjük a joghurtos alappal, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
- A piskótára kenjük a krém egy részét, erre jön a zöld lap, ismét krém, piskóta, maradék krém, és a piros lappal befedjük.
- 4-5 órát állni hagyjuk, és szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1644
- Feltöltés dátuma: 2015. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Tojásból most nem szűkölködünk, azért készítettem el ezt a sütit. Bármilyen ízű joghurttal elkészíthető.