r
Nosalty Logó

Színes kokárda kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Színes kokárda kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt , majd bele szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját és elkezdjük összeállítani a tésztát.
  2. Amikor már össze áll akkor apránként beledolgozzuk az olajos margarint. Addig dagasztjuk amíg elválik a tál oldaláról és a kezünkről a tészta.
  3. Ekkor kerekre dolgozzuk a tésztát, meglisztezzük a tetejét és konyharuhával lefedjük, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Ha meg kelt akkor három egyenlő részre osztjuk kis cipókra és megfestjük a két tésztát zöldre és pirosra, belegyúrjuk addig amíg az ételfesték teljesen eloszlik a tésztában.
  5. Újra pihentetjük 15 percig a tésztákat. A cipókat nyújtsuk ki és 25-30 cm rudakat formázzunk belőlük. Majd tegyük egymás mellé csípjük össze a végeiket és hármas fonással fonjuk össze a végét hajtsuk alá.
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt kenyér formába, majd kenjük le felvert egész tojással. 15 percig kelesztjük.
  7. Ha megkelt újra lekenjük felvert tojással és betoljuk a 180°C előmelegített sütőbe 25 percre és szép piros ropogósra sütjük.
  8. Rácson hagyjuk langyosra hűlni mert csak így lehet szépen felszeletelni recés késsel, és ekkor látszik a szép színes kalács, akár a kokárda.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 104
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 10.

Receptkategóriák

Színes kokárda kalács
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Ez a finom trikolor kalács a húsvét éke, egyszerre finom és mutatós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...