r
Nosalty Logó

Színes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Színes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 2010 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3641.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    527 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 2010 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet.
  2. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstortaformába öntjük és előmelegített sütőben közepesen takarék lángon aranybarnára sütjük. Amikor a piskóta megsült, a tésztát egy tányérra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint és robotgéppel habosra verjük. A pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk.

Díszítés

  1. A szamócát megmossuk, levesszük a leveles részét és felszeleteljük. A banánt és a kivit meghámozzuk és felszeleteljük. A barackokat lecsepegtetjük és szintén felszeleteljük. A gyümölcsöket ezután a pudingos krémre helyezzük.
  2. Egyik negyedére a szamócát, másik negyedére a kivit, harmadik negyedére a banánt és a negyedik negyedére a barackot tesszük. Ezután elkészítjük a tortazselét. Fél csomag zselét egy kis edénybe teszünk, majd adunk hozzá kb. 1 – 1,5 dl vizet, a cukrot és lassú tűzön felmelegítjük, majd közepes hőmérsékletre visszahűtjük és a torta tetejére csorgatjuk, kanál segítségével eloszlatjuk. Hagyjuk megkötni és fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1550
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes gyümölcstorta
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...