Színes brokkolis gombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
356
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1423
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1089.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 352 micro
-
β-karotin 1810 micro
-
β-crypt 1458 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
356
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 50.1 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2678.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 913 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 737 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 4356.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1218 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 1409 micro
-
β-karotin 7240 micro
-
β-crypt 5832 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
1423
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 91.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy kisebb sütőtököt darabokra vágunk, és a sütőben kb. 200 fokon puhára sütjük.
- A sült tököt meghámozzuk, és 20 dkg-ot villával vagy aprítógéppel összetörünk.
- A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük.
- A sült tököt és a krumplit kevés sóval, borssal összekeverjük.
- A sütőtök és a krumpli keverékéheztöbb részletben hozzáadjuk a lisztet, és jól formázható tésztává gyúrjuk.
- A tésztát gyúródeszkán kb. 3-4 mmvastag téglalap alakúra nyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk (ekkora mennyiségből kb. 20 db lesz).
- A sajtot kockákra vágjuk, a brokkoli apró rózsáit szétválasztjuk.
- Egy nagy fazékban vizet forralunk (kevés olajjal és sóval).
- Minden négyzetre egy sajtkockát, egy kis brokkolidarabot és egy levendulalevelet (vagy fél zsályalevelet) teszünk.
- Az előkészített négyzetekből gombócokat formázunk (nedves kézzel).
- A gombócokat a forrásban lévő vízbe tesszük, és miután a felszínre jöttek, még kb. 3-5percig főzzük.
- A vízből a gombócokat szűrővel kiemeljük, lecsepegtetjük, hőálló edénybe tesszük, kevés olívaolajban megforgatjuk, esetleg (a maradék reszelt) sajttal és egy kis borssal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1318
- Feltöltés dátuma: 2013. november 22.
Ajánló
Tálalás előtt vagy felmelegítéshez tejföllel leöntve, sajttal megszórva a sütőbe lehet tenni néhány percre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Elkezdtem sütőtökös gnocchit főzni, de úgy láttam, hogy túl sok lesz, és inkább valamilyen gombócot kellene készíteni a tésztájából. Volt itthon sajt és brokkoli, így keletkezett ez a szép, színes gombóc :)