r
Nosalty Logó

Színes brokkolis gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Színes brokkolis gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1423 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    1810 micro
  • β-crypt
    1458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 356 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2678.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    4356.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    1409 micro
  • β-karotin
    7240 micro
  • β-crypt
    5832 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1423 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb sütőtököt darabokra vágunk, és a sütőben kb. 200 fokon puhára sütjük.
  2. A sült tököt meghámozzuk, és 20 dkg-ot villával vagy aprítógéppel összetörünk.
  3. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük.
  4. A sült tököt és a krumplit kevés sóval, borssal összekeverjük.
  5. A sütőtök és a krumpli keverékéheztöbb részletben hozzáadjuk a lisztet, és jól formázható tésztává gyúrjuk.
  6. A tésztát gyúródeszkán kb. 3-4 mmvastag téglalap alakúra nyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk (ekkora mennyiségből kb. 20 db lesz).
  7. A sajtot kockákra vágjuk, a brokkoli apró rózsáit szétválasztjuk.
  8. Egy nagy fazékban vizet forralunk (kevés olajjal és sóval).
  9. Minden négyzetre egy sajtkockát, egy kis brokkolidarabot és egy levendulalevelet (vagy fél zsályalevelet) teszünk.
  10. Az előkészített négyzetekből gombócokat formázunk (nedves kézzel).
  11. A gombócokat a forrásban lévő vízbe tesszük, és miután a felszínre jöttek, még kb. 3-5percig főzzük.
  12. A vízből a gombócokat szűrővel kiemeljük, lecsepegtetjük, hőálló edénybe tesszük, kevés olívaolajban megforgatjuk, esetleg (a maradék reszelt) sajttal és egy kis borssal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1320
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

Tálalás előtt vagy felmelegítéshez tejföllel leöntve, sajttal megszórva a sütőbe lehet tenni néhány percre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkezdtem sütőtökös gnocchit főzni, de úgy láttam, hogy túl sok lesz, és inkább valamilyen gombócot kellene készíteni a tésztájából. Volt itthon sajt és brokkoli, így keletkezett ez a szép, színes gombóc :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...