r
Nosalty Logó

Szilveszteri malacság velesült krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
GPéter
Szilveszteri malacság velesült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 8053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 806 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    764.7 g

Zsír

  • Összesen
    407.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8474.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    7217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2586 micro
Összesen 8053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A zöldségeket megpucoljuk. A krumplit cikkekre, a vöröshagymát pedig vastag szeletekre vágjuk. A petrezselymet és a rozmaringot megmossuk.
  3. Egy mélyebb tepsit előveszünk és vékonyan zsírral kikenjük az alját, és beletesszük a zöldségeket. A fokhagymát megpucoljuk, és a zöldségekre szétosztjuk.
  4. A malacot megmossuk, majd jól bedörzsöljük a sóval és borssal. A hasüreget is! Ezt megtehetjük úgy is, hogy összekeverjük a sót és a borsot, és azzal a keverékkel dörzsöljük be a malacot.
  5. A petrezselymet összekötjük a rozmaringgal, majd a malac hasüregébe tesszük.
  6. A malacot a zöldségekre tesszük, és 2 dl sört öntünk alá.
  7. A maradék sört a mézzel összekeverjük, és vastagon lekenjük vele a malacot. Majd az egészet alufóliával letakarjuk, vagy ha van olyan tepsink, aminek teteje van, akkor azt rátesszük. Figyeljünk arra, hogy a malac bőréhez sehol ne érjen hozzá, mert odaragadhat sülés közben.
  8. Betesszük a malacot a sütőbe, és körülbelül kilónként 40 percet sütjük. (Tehát egy 5 kilós malacnál ez kb. 3,5 óra.)
  9. Közben óránként megkenegetjük a mézes sörrel.
  10. Mikor letelt a sütési idő, akkor az alufóliát vagy a tepsi tetejét leszedjük, és addig sütjük 200 fokon, amíg szép piros ropogós lesz a malac bőre. Mikor megsült, mégegyszer megkenjük a mézes sörrel, majd a sütőben fél órát hagyjuk pihenni a húst úgy, hogy a sütő ajtaját kinyitjuk. Ezáltal a hús nem sül tovább, de nem is hűl ki.
  11. A velesült krumplival, hagymával és házi savanyúsággal tálaltuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17038
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GPéter 4 recept

Ennek a története 3 éve kezdődött. A szomszédunk noszogatására vásároltunk egy kismalacot, hogy szilveszterre megsütjük és majd közösen megesszük. Hát ahogy a kép is mutatja, elég mutatós lett, bár elég nehezen tudtuk betenni a sütőbe, mert ugyebár a háztartási sütők nem túl nagyok. De a végeredmény magáért beszél. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne szilveszterkor egy finomat enni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...