Szilveszteri hidegtál rántott gombával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 30% Zsír
Szendvicskrémes sajttekercs
-
50g edami sajt179 kcal
-
50g szendvicskrém191 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
12 kcal
-
50g füstölt virsli135 kcal
-
0g só0 kcal
Franciasalátás sajttekercs
-
50g edami sajt179 kcal
-
48 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
17g majonéz88 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
Rántott gomba
-
64g csiperkegomba14 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1374
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 30% Zsír
Szendvicskrémes sajttekercs
-
200g edami sajt714 kcal
-
200g szendvicskrém764 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
49 kcal
-
200g füstölt virsli538 kcal
-
0g só0 kcal
Franciasalátás sajttekercs
-
200g edami sajt714 kcal
-
300g franciasaláta alap192 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
66g majonéz353 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
Rántott gomba
-
256g csiperkegomba55 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
5489
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 30% Zsír
Szendvicskrémes sajttekercs
-
9.7g edami sajt35 kcal
-
9.7g szendvicskrém37 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
2 kcal
-
9.7g füstölt virsli26 kcal
-
0g só0 kcal
Franciasalátás sajttekercs
-
9.7g edami sajt35 kcal
-
14.6g franciasaláta alap9 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
3.2g majonéz17 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
Rántott gomba
-
12.4g csiperkegomba3 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
2.4g zsemlemorzsa10 kcal
-
8.3g napraforgó olaj73 kcal
Összesen
267
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 118.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3398.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 921 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 760 mg
-
Nátrium 1600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 197.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 782 micro
-
β-crypt 232 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
1374
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.7 g
Zsír
-
Összesen 473.9 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13593.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 3686 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 3042 mg
-
Nátrium 6400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 791.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1603 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 1300 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3127 micro
-
β-crypt 929 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
5489
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 660.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Szendvicskrémes sajttekercs
-
20 dkg szendvicskrém
-
1 teáskanál gulyáskrém
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
20 dkg füstölt virsli
-
só ízlés szerint
Franciasalátás sajttekercs
-
30 dkg franciasaláta alap
-
4 ek tejföl
-
6 ek majonéz
-
3 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
Rántott gomba
-
8 közepes db csiperkegomba
-
5 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
Szendvicskrémes sajttekercs
- Elkészítjük a töltelékeket. Az egyik francia salátával lesz töltve, a másik pirosra színezett szendvicskrém, virslis pritaminpaprikával.
- A francia salátához megfőzzük a keveréket. Tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval fűszerezzük. A másikhoz a szendvicskrémet színezzük a gulyáskrémmel. Hozzárakjuk a kockára vágott paprikát, főtt virslit.
- Vizet forralunk. Ha forr, nejlonba tesszük az egyik sajtot, és beleengedjük a vízbe (teljesen ellepje). 10-15 percig kis lángon melegítjük. Ha megolvadt a sajt kivesszük, és a már előkészített üveg/műanyag lapra vagy konyhapultra (amit bevizeztünk) gyorsan, amíg meleg, téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-4 mm vastagra.
- Rákenjük az egyik tölteléket, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
- A másik sajttal ugyanígy járunk el, erre a másik tölteléket kenjük. Hűtőben hagyjuk összeérni.
- A gombákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, és kisütjük. A sajtokat szeletelve, a rántott gombával együtt adjuk asztalra. Jó étvágyat!!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 7507
- Feltöltés dátuma: 2014. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Egy finom hidegtál a legváltozatosabb alkalmakra megfelelő, ízletes választás. Legyen az egy céges rendezvény vagy egy nagyszabású születésnap, vagy épp szilveszteri buli, egy mutatós, szépen elrendezett, csábító ünnepi hidegtál biztosan elbűvöli majd a vendégeket! Az egyik francia salátával, a másik pirosra színezett szendvicskrémes, virslis pritaminpaprikával lesz töltve.