r
Nosalty Logó

Szilvatorta kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szilvatorta kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 2189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    145 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.5 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 2189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Az öntethez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a langyos tejbe keverünk 2 dkg cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 5 percet pihentetjük.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot.
  3. Az élesztős keverékhez kanalazzuk az étolajat, összekeverjük és a liszthez öntjük. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen 30 percet kelesztjük.
  4. A megmosott szilvákat kimagozzuk és nagyságától függően, hosszában 4-6 szeletre vágjuk.
  5. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
  6. Egy 24 cm átmérőjű kerek formát kiolajozunk. A kelt tésztát a formába nyomkodjuk és 10 percet kelesztjük, majd ezután rárakosgatjuk a szilvaszeleteket úgy, hogy picit a tésztába belenyomjuk.
  7. A szilvára locsoljuk a tejfölös öntetet és 35-40 perc alatt készre sütjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11383
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

Porcukorral megszórva melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt otthon 6-7 szem óriás szilvám, valahogy nem akartak elfogyni, és mielőtt még bármi bajuk lett volna, készítettem belőle egy kelt tésztás lepénytortát. Ugyan tényleg óriás méretűek voltak (kisebb alma méretűek), de csak egy kisebb adag kelt tésztához elegendő mennyiségnek mutatkozott. Ezért is esett a választásom erre a kisebb kerek tortaformára. A torta tetején a gyümölcsre egy fahéjas, cukros, mandulalikőrös, tejszínes-tejfölös öntet került, ezzel együtt sült a szilva. (További képek itt láthatók.)  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Az öntethez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...