r
Nosalty Logó

Szilvás tejfölszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Szilvás tejfölszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Összesen 576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Összesen 5752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Összesen 178 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6851.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2689 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1932.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1806 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2251 micro
  • β-crypt
    405 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2105 micro
Összesen 5752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvákat kimagozzuk, felkockázzuk. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, és csomómentesre elkeverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd a tetejét megszórjuk a gyümölccsel.
  3. 175-180 fokon világosbarna színűre sütjük, amikor még nincs teljesen kész, de már a tűpróbánál nem ragad a tészta.

A krémhez

  1. A krém hozzávalóit egy tálba mérjük, kikeverjük, majd a süti tetejére kenjük, szépen elegyengetve.
  2. Kb. 10-15 percig sütjük, addig, amíg már a krém, ha picit megérintjük az ujjunkkal, nem ragad.
  3. Ha kész, a formába hagyjuk kicsit hűlni.

A szilvapudinghoz

  1. A szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, majd egy lábosba rakjuk. Ízesítjük a cukrokkal, a fahéjjal és ízlés szerinti citromlével.
  2. Közepes lángon megpároljuk a gyümölcsöt, majd leturmixoljuk. (Ezután, aki szeretné, át is passzírozhatja egy szitán, eltávolítva az esetleges szilvahéjakat.)
  3. A gyümölcspépet egy mérőkancsóba tesszük, és vízzel kiegészítjük, ha szükséges, hogy 4,5 dl-t kapjunk. Visszaöntjük a lábosba, és közepes lángon felforraljuk, majd besűrítjük a 0,5 dl vízben kikevert pudingporral.
  4. A pudingot óvatosan a tejfölrétegre öntjük, és egy spatulával elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 2-3 órát dermesztjük.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1899
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Szeretem a "csak kimérem-összekeverem-sütöm"-típusú sütiket, amilyen ez a tejfölös süti is. Az alaptésztát feldobhatjuk gyümölcsökkel, aszalványokkal vagy csokival, ízlés szerint, változatosan. Legutóbb ezt a szilvás változatot készítettem, de készült már barackkal is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...