Szilvás tejfölszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
46 kcal
-
12 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g mák14 kcal
-
42g szilva18 kcal
A krémhez
A szilvapudinghoz
Összesen
576
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
456 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
27g mák142 kcal
-
420g szilva182 kcal
A krémhez
A szilvapudinghoz
-
700g szilva303 kcal
-
171 kcal
-
228 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
5752
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
14 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
12.4g tejföl25 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.8g mák4 kcal
-
13g szilva6 kcal
A krémhez
-
18.6g tejföl37 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.7g vaníliás pudingpor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
A szilvapudinghoz
-
21.7g szilva9 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
7 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
178
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 193.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
576
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109 g
Zsír
-
Összesen 234.8 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1490 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6851.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 2261 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 2689 mg
-
Nátrium 1200 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 824.4 g
-
Cukor 417 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1932.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1806 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 1597 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2251 micro
-
β-crypt 405 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2105 micro
Összesen
5752
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
12 dkg finomítatlan nádcukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 ek mák
-
6 db szilva
A krémhez
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
1 teáskanál fahéj
-
6 dkg porcukor
A szilvapudinghoz
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dkg finomítatlan nádcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A szilvákat kimagozzuk, felkockázzuk. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, és csomómentesre elkeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd a tetejét megszórjuk a gyümölccsel.
- 175-180 fokon világosbarna színűre sütjük, amikor még nincs teljesen kész, de már a tűpróbánál nem ragad a tészta.
A krémhez
- A krém hozzávalóit egy tálba mérjük, kikeverjük, majd a süti tetejére kenjük, szépen elegyengetve.
- Kb. 10-15 percig sütjük, addig, amíg már a krém, ha picit megérintjük az ujjunkkal, nem ragad.
- Ha kész, a formába hagyjuk kicsit hűlni.
A szilvapudinghoz
- A szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, majd egy lábosba rakjuk. Ízesítjük a cukrokkal, a fahéjjal és ízlés szerinti citromlével.
- Közepes lángon megpároljuk a gyümölcsöt, majd leturmixoljuk. (Ezután, aki szeretné, át is passzírozhatja egy szitán, eltávolítva az esetleges szilvahéjakat.)
- A gyümölcspépet egy mérőkancsóba tesszük, és vízzel kiegészítjük, ha szükséges, hogy 4,5 dl-t kapjunk. Visszaöntjük a lábosba, és közepes lángon felforraljuk, majd besűrítjük a 0,5 dl vízben kikevert pudingporral.
- A pudingot óvatosan a tejfölrétegre öntjük, és egy spatulával elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 2-3 órát dermesztjük.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1901
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
KonyhaMalacka
63 recept
Szeretem a "csak kimérem-összekeverem-sütöm"-típusú sütiket, amilyen ez a tejfölös süti is. Az alaptésztát feldobhatjuk gyümölcsökkel, aszalványokkal vagy csokival, ízlés szerint, változatosan. Legutóbb ezt a szilvás változatot készítettem, de készült már barackkal is.