r
Nosalty Logó

Szilvás pite dorcus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Szilvás pite dorcus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 702 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 702 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    223.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4612.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2093 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3351 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 5613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit folyamatosan egymáshoz adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. Kicsit pihenni hagyjuk.
  2. A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk.
  3. Amíg melegszik a sütő, a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és negyedekre vágjuk. Egy nagy tálba rakjuk, ahol rászórjuk a fahéjatés a búzadarát, meglocsoljuk a rummal.
  4. A tésztát két részre vágjuk, majd az egyiket lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és egy kivajazott, bezsemlemorzsázott tepsi aljára rakjuk. Ezután kinyújtjuk a másik rész tésztát is. A tojások fehérjét fölverjük.
  5. Fontos, hogy a szilvás tölteléket csak akkor kezdjük el csinálni, ha a sütő már forró, mert ha idő előtt keverjük hozzá a cukrot, akkor levet ereszt, és nem fog sikerülni a pite.
  6. Tehát, ha a sütő forró, és a tésza is ki van nyújtva, tojás felverve, akkor fogjuk a szilvákat, és hozzákeverjük a maradék hozzávalókat, azaz a cukrot, vaníliás cukrot, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a szilvákba.
  7. A tölteléket ráhalmozzuk a tepsiben lévő tésztába, majd a másik kinyújtott tésztát rátesszük a töltelékre.
  8. A pite tetejét több helyen villával megszurkáljuk. Kb. 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13237
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Bármilyen más gyümölcsből is el lehet készíteni, pl meggy, barack stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás pite dorcus konyhájából
dorcus89 81 recept

Anyukám csarnokos receptje. A Fővám téri vásárcsarnokban dolgoznak a szüleim, ahol egyszer szilva vásárláskor Katika a blokk mellé adta ezt a receptet. Azóta a csarnokban szájról-szájra terjed a recept, ha valaki jókor van jó helyen, akkor meghallhatott egy-egy hozzávalót a receptből. Ha valamelyik csarnokos otthon megsüti kötelező a kollégáknak is vinni belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...