Szilvás-nektarinos szelet tejfölös krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
8g margarin60 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g tej5 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
Továbbá
Összesen
413
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
100g margarin717 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g tej56 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
Továbbá
Összesen
4943
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
4g margarin29 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4g tej2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
6.4g tojásfehérje3 kcal
Továbbá
Összesen
196
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
413
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 169.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1045 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5901.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 1545 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 2450 mg
-
Nátrium 1408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 772.8 g
-
Cukor 399 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1281 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 1428 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 2331 micro
-
β-crypt 640 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1899 micro
Összesen
4943
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg margarin
-
40 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
1 dl tej
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
300 g tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
4 db tojásfehérje
Továbbá
-
2 evőkanál búzadara
Elkészítés
A tésztához
- A margarint a liszttel összemorzsoljuk, a tojássárgáját kikavarjukjó habosra a cukorral, hozzáadjuka tejet ésvégül a sütőport. A tojásoskeverékhez hozzáadjuka lisztet a margarinnal, és tésztát gyúrunk belőle, hűtőberakjuk30 percre.
- A kimagolt és szeletelt szilvát összevegyítjüka felszeletelt nektarinnal, és megszórjuka 2 evőkanál búzadarával, állni hagyjuk.
- A 2 tojássárgáját kikeverjüka cukorral, tejföllel és végül a 2 kanál liszttel, és 4 tojás habját keményre verve könnyedén hozzákeverjük.
- Elkészítési mód: atésztát kisodorjuk, sütőpapírt teszünk a tepsibe(28x40 cm-es), rátesszüka tésztát, és a kezünkkel elegyengetjük.Jól ráhúzzuka tepsi szélére, rászórjuka gyümölcsöket, és végül rátesszüka tejfölös krémet.
- Előmelegíttetsütőben 40-50 perc alatt sül meg közepes tűznél, amíg a teteje szép aranysárgára sül. Hagyjukkihűlni,és azután szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: 28x40
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2332
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nusi Kezdi konyhaja
10 recept
A tésztát lehet akármilyen gyümölccsel készíteni! Ha a tejföl nem elég zsíros, lehet 10 dkg olvasztott vajat is hozzákeverni a krémhez (én házi tejfölt használok). Az idén eperrel, meggyel, barackkal, almával, szederrel, szilvával és nektarinnal készítettem.