r
Nosalty Logó

Szilvás-nektarinos szelet tejfölös krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
Szilvás-nektarinos szelet tejfölös krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 4943 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5901.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.8 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    640 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1899 micro
Összesen 4943 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, a tojássárgáját kikavarjukjó habosra a cukorral, hozzáadjuka tejet ésvégül a sütőport. A tojásoskeverékhez hozzáadjuka lisztet a margarinnal, és tésztát gyúrunk belőle, hűtőberakjuk30 percre.
  2. A kimagolt és szeletelt szilvát összevegyítjüka felszeletelt nektarinnal, és megszórjuka 2 evőkanál búzadarával, állni hagyjuk.
  3. A 2 tojássárgáját kikeverjüka cukorral, tejföllel és végül a 2 kanál liszttel, és 4 tojás habját keményre verve könnyedén hozzákeverjük.
  4. Elkészítési mód: atésztát kisodorjuk, sütőpapírt teszünk a tepsibe(28x40 cm-es), rátesszüka tésztát, és a kezünkkel elegyengetjük.Jól ráhúzzuka tepsi szélére, rászórjuka gyümölcsöket, és végül rátesszüka tejfölös krémet.
  5. Előmelegíttetsütőben 40-50 perc alatt sül meg közepes tűznél, amíg a teteje szép aranysárgára sül. Hagyjukkihűlni,és azután szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 28x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2332
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

A tésztát lehet akármilyen gyümölccsel készíteni! Ha a tejföl nem elég zsíros, lehet 10 dkg olvasztott vajat is hozzákeverni a krémhez (én házi tejfölt használok). Az idén eperrel, meggyel, barackkal, almával, szederrel, szilvával és nektarinnal készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...