Szilvás-mandulás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lilapipacs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
375g szilva162 kcal
-
38g mandula221 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
6g rum14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A szilvamártáshoz
-
125g szilva54 kcal
-
51 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
29 kcal
Összesen
1504
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
1500g szilva649 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
24g rum55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A szilvamártáshoz
-
500g szilva216 kcal
-
250g félszáraz vörösbor205 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
114 kcal
Összesen
6008
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
41g szilva18 kcal
-
4.1g mandula24 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
2.7g tej2 kcal
-
1.4g mandula8 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
A habhoz
-
4.4g tojásfehérje2 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
A szilvamártáshoz
-
13.7g szilva6 kcal
-
6.8g félszáraz vörösbor6 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
Összesen
165
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1372 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.2 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 539.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 935 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
1504
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 109.9 g
Zsír
-
Összesen 219.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5487.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1266 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 746 mg
-
Foszfor 2315 mg
-
Nátrium 987 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 892.7 g
-
Cukor 651 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 2156.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3738 micro
-
β-crypt 668 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1899 micro
Összesen
6008
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 kg szilva
-
6 g sütőpor
-
180 g finomliszt
-
2 db tojás
-
10 g vaníliás cukor
-
3 ek rum
-
1 dl tej
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
250 g cukor
A szilvamártáshoz
-
500 g szilva
-
2.5 dl félszáraz vörösbor
-
50 g cukor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A tésztához
- Darált mandulát, lisztet, sütőport összekeverjük.
- Habosra keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, vajat.
- Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, citromhéjat, aztán a rummal, tejjel váltogatva a száraz összetevőket.
- Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
- Kirakjuk a tésztát bőségesen felfelé fordított szilvaszemekkel, 4 ek cukorram szórjuk.
- Betesszük a sütőbe 45 percre sülni.
- Habot készítünk: a tojásfehérjét sóval, cukorral fényesedésig verjük, hozzáadjuk a citromlevet, fahéjat.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, a nyomózsákba tett habbal a süti tetejére duci csíkokat húzunk.
- Megszórjuk mandulával, 15-20 percig ropogósra sütjük.
- Szilvamártással tálaljuk: a szilvát, cukrot, citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, bor felét kis lángon forraljuk.
- A bor másik felében elkeverjük a keményítőt, ezt a szilvához öntjük, 1 percig sűrítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2541
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.
Ajánló
Ha jót szeretnétek nasizni, ezt MINDENKÉPP ajánlom. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lilapipacs
16 recept
Tudja, hogy a kedvenc gyümölcsöm a szilva... Hát képes volt beállítani egy kosárra valóval... Ez sült ki belőle... Egy újabb régi, kedvenc recept. :-)