r
Nosalty Logó

Szilvás-mandulás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilapipacs
Szilvás-mandulás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

Összesen 1504 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

Összesen 6008 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1504 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5487.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    746 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.7 g
  • Cukor
    651 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3738 micro
  • β-crypt
    668 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1899 micro
Összesen 6008 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Darált mandulát, lisztet, sütőport összekeverjük.
  2. Habosra keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, vajat.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, citromhéjat, aztán a rummal, tejjel váltogatva a száraz összetevőket.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  5. Kirakjuk a tésztát bőségesen felfelé fordított szilvaszemekkel, 4 ek cukorram szórjuk.
  6. Betesszük a sütőbe 45 percre sülni.
  7. Habot készítünk: a tojásfehérjét sóval, cukorral fényesedésig verjük, hozzáadjuk a citromlevet, fahéjat.
  8. Kivesszük a tepsit a sütőből, a nyomózsákba tett habbal a süti tetejére duci csíkokat húzunk.
  9. Megszórjuk mandulával, 15-20 percig ropogósra sütjük.
  10. Szilvamártással tálaljuk: a szilvát, cukrot, citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, bor felét kis lángon forraljuk.
  11. A bor másik felében elkeverjük a keményítőt, ezt a szilvához öntjük, 1 percig sűrítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2541
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Ajánló

Ha jót szeretnétek nasizni, ezt MINDENKÉPP ajánlom. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lilapipacs 16 recept

Tudja, hogy a kedvenc gyümölcsöm a szilva... Hát képes volt beállítani egy kosárra valóval... Ez sült ki belőle... Egy újabb régi, kedvenc recept. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...