r
Nosalty Logó

Szilvás-mandulás süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lilapipacs
Szilvás-mandulás süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

1504
Kalória
27.5g
Fehérje
223.2g
Szénhidrátok
55g
Zsír
539.2g
Víz
147.3g
Koleszterin
12.9g
Rost
162.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

Összesen 1504 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

Összesen 6008 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    539.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1504 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5487.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    746 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.7 g
  • Cukor
    651 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    2156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3738 micro
  • β-crypt
    668 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1899 micro
Összesen 6008 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Darált mandulát, lisztet, sütőport összekeverjük.
  2. Habosra keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, vajat.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, citromhéjat, aztán a rummal, tejjel váltogatva a száraz összetevőket.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  5. Kirakjuk a tésztát bőségesen felfelé fordított szilvaszemekkel, 4 ek cukorram szórjuk.
  6. Betesszük a sütőbe 45 percre sülni.
  7. Habot készítünk: a tojásfehérjét sóval, cukorral fényesedésig verjük, hozzáadjuk a citromlevet, fahéjat.
  8. Kivesszük a tepsit a sütőből, a nyomózsákba tett habbal a süti tetejére duci csíkokat húzunk.
  9. Megszórjuk mandulával, 15-20 percig ropogósra sütjük.
  10. Szilvamártással tálaljuk: a szilvát, cukrot, citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, bor felét kis lángon forraljuk.
  11. A bor másik felében elkeverjük a keményítőt, ezt a szilvához öntjük, 1 percig sűrítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30×40

Tudja, hogy a kedvenc gyümölcsöm a szilva... Hát képes volt beállítani egy kosárra valóval... Ez sült ki belőle... Egy újabb régi, kedvenc recept. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!