r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos tekercs Lakatos Márktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-mákos tekercs Lakatos Márktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Összesen 7761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.8 g

Zsír

  • Összesen
    381.6 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    2576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9241 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    3865 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    892 mg
  • Foszfor
    3381 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904.8 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    455 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    1694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2525 micro
Összesen 7761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük a sóval és összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot és az élesztőt, egy picit hagyjuk állni, és hozzákeverjük a tojást is.
  2. A robotgépben elkezdjük összedolgozni a tésztát a dagasztófej segítségével. Amikor a tejes keverékkel kezd összeállni a tészta, kockánként hozzáadagoljuk a vajat és egy pici löttyintés Unicum Szilvát. Hagyjuk, hogy a gép dolgozzon 6-7 percig. Kivesszük a tésztát, és egy kelesztőtálban hagyjuk, hogy duplájára dagadjon.
  3. Közben elkészítjük a mákos tölteléket. Az aszalt szilvákat kicsi darabokra vágjuk. A mákot egyszerűen összekeverjük az olvasztott vajjal, cukorral, Unicum Szilvával és az aszaltszilva-darabokkal. A marcipánt a tojásokkal dolgozzuk össze, majd összeforgatjuk a mákos keverékkel. Ha van valamilyen savanykás lekvár, akár a kedvencünk, abból is tehetünk hozzá.
  4. Amikor a tésztánk megkelt, kettészedjük és kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra egy kilisztezett felületen. A fele töltelékkel megkenjük a tésztát, és szorosan feltekerjük. Ezt a műveletet megismételjük a másik darab tésztánkkal is.
  5. Egy magasabb falú sütőformát kivajazunk. A tekercseket elkezdjük felvágni 3 cm darabokra, és a kivajazott formába, viszonylag szorosan egymás mellé rakjuk.
  6. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tekercseket hagyjuk meleg helyen kelni még egy 15-20 percig majd a sütőben kb. 40 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük.
  7. A sodóhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat 40 g cukorral kikeverjük egy keverőtálban. A tejet és a tejszínt egy csipet sóval, 40 g cukorral és a vanília kikapart magjaival feltesszük egy lábasban és felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáöntjük a tojásokhoz. Visszaöntjük a lábasba, és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3465
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendhagyó mákos csiga Lakatos Márk tolmácsolásában.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...