Szilvás-mákos tekercs Lakatos Márktól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
42g tej23 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
4 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g unicum2 kcal
Töltelékhez
-
33g mák175 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g aszalt szilva40 kcal
-
33g marcipán154 kcal
-
5g unicum12 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g vaj120 kcal
Sodó
-
17g tojássárgája54 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1297
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g tej140 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
23 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g unicum12 kcal
Töltelékhez
-
200g mák1050 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
200g marcipán924 kcal
-
30g unicum69 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g vaj717 kcal
Sodó
-
100g tojássárgája322 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
7761
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
21.1g finomliszt77 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g unicum0 kcal
Töltelékhez
-
8.4g mák44 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
4.2g aszalt szilva10 kcal
-
8.4g marcipán39 kcal
-
1.3g unicum3 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
Sodó
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
6.3g tej4 kcal
-
6.3g habtejszín18 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
327
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1540.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.8 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 421 micro
Összesen
1297
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.8 g
Zsír
-
Összesen 381.6 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 2576 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9241 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 328 mg
-
Kálcium 3865 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 892 mg
-
Foszfor 3381 mg
-
Nátrium 694 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 904.8 g
-
Cukor 433 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 460.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2456 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 455 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 739 micro
-
Kolin: 1694 mg
-
Retinol - A vitamin: 2374 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 874 micro
-
β-crypt 150 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2525 micro
Összesen
7761
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
500 g finomliszt
-
250 ml tej
-
80 g cukor
-
7 g instant élesztő
-
1 db tojás
-
80 g vaj
-
1 csipet só
Töltelékhez
Sodó
-
5 db tojássárgája
-
150 ml tej
-
150 ml habtejszín
-
1 db vanília
-
80 g cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük a sóval és összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot és az élesztőt, egy picit hagyjuk állni, és hozzákeverjük a tojást is.
- A robotgépben elkezdjük összedolgozni a tésztát a dagasztófej segítségével. Amikor a tejes keverékkel kezd összeállni a tészta, kockánként hozzáadagoljuk a vajat és egy pici löttyintés Unicum Szilvát. Hagyjuk, hogy a gép dolgozzon 6-7 percig. Kivesszük a tésztát, és egy kelesztőtálban hagyjuk, hogy duplájára dagadjon.
- Közben elkészítjük a mákos tölteléket. Az aszalt szilvákat kicsi darabokra vágjuk. A mákot egyszerűen összekeverjük az olvasztott vajjal, cukorral, Unicum Szilvával és az aszaltszilva-darabokkal. A marcipánt a tojásokkal dolgozzuk össze, majd összeforgatjuk a mákos keverékkel. Ha van valamilyen savanykás lekvár, akár a kedvencünk, abból is tehetünk hozzá.
- Amikor a tésztánk megkelt, kettészedjük és kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra egy kilisztezett felületen. A fele töltelékkel megkenjük a tésztát, és szorosan feltekerjük. Ezt a műveletet megismételjük a másik darab tésztánkkal is.
- Egy magasabb falú sütőformát kivajazunk. A tekercseket elkezdjük felvágni 3 cm darabokra, és a kivajazott formába, viszonylag szorosan egymás mellé rakjuk.
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tekercseket hagyjuk meleg helyen kelni még egy 15-20 percig majd a sütőben kb. 40 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük.
- A sodóhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat 40 g cukorral kikeverjük egy keverőtálban. A tejet és a tejszínt egy csipet sóval, 40 g cukorral és a vanília kikapart magjaival feltesszük egy lábasban és felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáöntjük a tojásokhoz. Visszaöntjük a lábasba, és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3465
- Feltöltés dátuma: 2018. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Rendhagyó mákos csiga Lakatos Márk tolmácsolásában.