r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Évi néni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Szilvás lepény Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

391
Kalória
9.4g
Fehérje
65.3g
Szénhidrátok
9.2g
Zsír
115.4g
Víz
38.9g
Koleszterin
2.6g
Rost
25.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Összesen 4660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3076 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.2 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2446 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 4660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáakeverünk 2 ek mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük 5-6 perc alatt.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, tojássárgát, cukrot, olvasztott vajat, burgonyapelyhet, a fűszereket és a lisztet, rugalmasan lágy tésztát gyúrunk belőle, melyet fél órát kelesztünk, majd lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtunk, és sütőppírral bélelt tepsibe teszünk.
  3. Míg a tészta kel, megmossuk a szilvát, megszárítjuk, kimagozzuk, szorosan a tészta tetejét kirakjuk vele, megszórjuk szegfűszeges-fahéjas porcukorral.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen 20 percig sütjük, majd a tetejére simítjuk az 5 tojásfehérjéből és 5 kanál cukorból felvert habot, melybe belekeverünk 3 ek szilvalekvárt, így sütjük még 15 percig. Vigyázzunkrá, hogy a hab ne száradjon ki!
  5. Közben 3 ek híg szilvalekvárhoz adunk 1 ek mézet és 0,5 dl mézes szilvapálinkát. Ezzel az öntettel locsolgatjuk meg a kész sütemény tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Ezzel láttam vendégül kedves kollégáimat a születésnapom alkalmával. Elfogyott egy nagy tálca süti. Ezt sikernek könyveltem el. Ebből a mennyiségből 30 szelet lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!