r
Nosalty Logó

Szilvás-kókuszos zabsüti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-kókuszos zabsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 2119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy magas falú tálban szépen fakanállal összedolgozzuk, ha szükséges, öntünk még hozzá zabpelyhet, vagy ha túl sűrű, joghurttal lágyítjuk. Lehet akár gyümölcsdarabossal is.
  2. A tetejére elrendezzük a felszeletelt szilva szeleteket (lásd: ahogy a képen). Egyébként tökéletesen helyettesíthető barackkal, almával.
  3. Egy kivajazott kerek tepsibe öntjük, és lassú tűzön (előmelegített sütőben) legalább fél órát sütjük, majd nagyobb lángra vesszük, a szilvát lecukrozzuk, leszórjuk fahéjjal egy picit, és úgy sütjük tovább 10 percig.
  4. Előfordulhat, hogy a zab elkezd megpirulni, ne essünk kétségbe, fedjük le alufóliával, és így süssük egy darabig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9284
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint már a kávés zabsütinél is írtam, nagyon egyszerű és gyors süti recept. A hozzávalókat csak összedolgozom, olyan állagúvá, hogy ne legyen se túl folyós, se túl sűrű, szép lassan csurogjon le a fakanálról. Mivel nem használok konyhai mérleget, így én gyakran a szemmértékre és az ételek állagára hagyatkozom. Ennél a sütinél is így van. De azért megpróbálom legalább a bögrés módszerrel segíteni az elkészítést! Tipp: remek alkalom, hogy a hűtőben felejtett felbontott joghurtokat az ember felhasználja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...