Szilvás frangipán lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
19g finomliszt68 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g vaj69 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g tej0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
47g szilva20 kcal
-
2g méz6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
10g vaj69 kcal
Összesen
379
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
225g finomliszt819 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g tej6 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
120g mandula708 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
560g szilva242 kcal
-
25g méz76 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
115g vaj825 kcal
Összesen
4560
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
14g finomliszt51 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
0.6g tej0 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
7.4g mandula44 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
34.7g szilva15 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
Összesen
283
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
379
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 272.6 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2958.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 1421 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.1 g
-
Cukor 216 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 698.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1973 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 717 mg
-
Retinol - A vitamin: 1853 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1369 micro
-
β-crypt 207 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1415 micro
Összesen
4560
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
-
225 g finomliszt
-
35 g porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
115 g vaj
-
2 db tojás
-
1 ek tej
-
100 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
70 g finomliszt
-
1 tk vaníliaaroma
-
3 csepp mandulaaroma
-
8 db szilva
-
1 ek méz
-
2 db tojás
-
115 g vaj
Elkészítés
- A lepényhez összeszitáljuk a lisztet a porcukorral és egy csipet sóval.
- Hozzáadjuk a citromhéjat és a felkockázott, hideg vajat, majd kézzel elnyomkodjuk benne, amíg vizes homok állagú nem lesz.
- A közepébe egy mélyedést nyomunk és beleütünk egy tojást, majd villával elkeverjük. Hozzáadunk 1 ek vizet, majd kézzel gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll. Adjunk hozzá még vizet, ha szükséges.
- Egy lisztezett felületre öntsük a masszát és kézzel állítsuk össze. Fóliázzuk be, majd hűtőben hagyjuk pihenni legalább egy órát.
- Hűtőből kivéve lisztezett munkafelületre tesszük és hagyjuk 10 percig ülni, hogy kicsit kiengedjen. Kinyújtuk kb. 30 centis lapra.
- Egy piteformát kivajazunk és lisztezünk, majd óvatosan belehelyezzük a kinyújtott tésztát és az ujjunkkal belenyomkodjuk. Egy éles késsel levagdossuk a szélét és ismét hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A formát elővesszük a hűtőből, az alját megszurkáljuk egy villával. Kibéleljük sütőpapírral és kis súlyt helyezünk rá. 15 percig így sütjük, majd levesszük a súlyt és a sütőpapírt.
- A másik tojást felverjük 1 ek tejjel és megkenjük vele a pitetészta belsejét. További 7-8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A töltelék elkészítéséhez a vajat krémesre keverjük a cukorral és a citromhéjjal. Legalább 5 percig keverjük!
- Egyesével hozzáütjük a tojásokat és jól elkeverjük közöttük a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy a szélét a tálnak lekaparjuk néha.
- Hozzáadjuk a darált mandulát, a lisztet, a vanília- és mandulaaromát és egy csipet sót. Elkeverjük.
- A tölteléket a formába öntjük és elegyengetjük a tetejét.
- A szilvákat megmossuk és hosszában felszeleteljük.
- A széléről kiindulva egymás melé tesszük a szeleteket és spirálosan visszük körbe, amíg el nem érjük a közepét.
- További 40-45 percig sütjük, amíg a töltelék meg nem szilárdul és szép aranybarna színe nem lesz.
- Sütőből kivéve a tetejét megkenjük egy kevés mézzel és langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1028
- Feltöltés dátuma: 2021. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Júlia
207 recept
Langyosan fogyasszuk, ha kihűl eléggé száraz lesz.