Szilvamázas grillezett csirke ciabattában pikáns szósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
grill
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
Szilvalekvár
-
375g szilva162 kcal
-
125g befőzőcukor484 kcal
Kovász
-
56g kenyérliszt bl80203 kcal
-
1 kcal
-
45g víz0 kcal
Ciabatta
-
105g kenyérliszt bl80379 kcal
-
4 kcal
-
3g só0 kcal
-
88g víz0 kcal
Szilvapác
-
88g szilvalekvár136 kcal
-
50g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
2g só0 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
27 kcal
Szilvamázas csirke
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Pikáns szósz
-
50g ketchup51 kcal
-
31g almaecet7 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
2 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összeállítás
-
25g madársaláta5 kcal
Összesen
1619
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
Szilvalekvár
-
1500g szilva649 kcal
-
500g befőzőcukor1935 kcal
Kovász
-
225g kenyérliszt bl80812 kcal
-
4 kcal
-
180g víz0 kcal
Ciabatta
-
420g kenyérliszt bl801516 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
12g só0 kcal
-
350g víz0 kcal
Szilvapác
-
350g szilvalekvár543 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
6g só0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
30g kukoricaliszt109 kcal
Szilvamázas csirke
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Pikáns szósz
-
200g ketchup202 kcal
-
125g almaecet26 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
8 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összeállítás
-
100g madársaláta21 kcal
Összesen
6469
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
Szilvalekvár
-
31.9g szilva14 kcal
-
10.6g befőzőcukor41 kcal
Kovász
-
4.8g kenyérliszt bl8017 kcal
-
0.1g friss élesztő0 kcal
-
3.8g víz0 kcal
Ciabatta
-
8.9g kenyérliszt bl8032 kcal
-
0.3g friss élesztő0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
7.4g víz0 kcal
Szilvapác
-
7.4g szilvalekvár12 kcal
-
4.3g víz0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
3.6g citrom1 kcal
-
0.6g kukoricaliszt2 kcal
Szilvamázas csirke
-
4.8g csirkemellfilé6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Pikáns szósz
-
4.3g ketchup4 kcal
-
2.7g almaecet1 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
0.2g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összeállítás
-
2.1g madársaláta0 kcal
Összesen
137
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3548.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 2855 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.6 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 666.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 6031 micro
-
Lut-zea 469 micro
Összesen
1619
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.1 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14192.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 1603 mg
-
Nátrium 11418 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1414.3 g
-
Cukor 747 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2665.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 764 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 229 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3347 micro
-
β-crypt 512 micro
-
Likopin 24124 micro
-
Lut-zea 1877 micro
Összesen
6469
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 513 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Szilvalekvár
-
1500 g szilva
-
500 g befőzőcukor
Kovász
-
225 g kenyérliszt bl80
-
4 g friss élesztő
-
180 ml víz
Ciabatta
-
420 g kenyérliszt bl80
-
15 g friss élesztő
-
2 teáskanál só
-
350 ml víz
Szilvapác
-
350 g szilvalekvár
-
200 ml víz
-
50 g cukor
-
1 db chili
-
2 db csillagánizs
-
1 teáskanál só
-
1 db citrom
-
2 evőkanál kukoricaliszt
Szilvamázas csirke
-
1 db csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Pikáns szósz
-
100 ml ketchup
-
125 ml almaecet
-
1 ek barna cukor
-
1 ek worcestershire-szósz
-
1 ek vaj
-
1 teáskanál só
-
1 db chili
Összeállítás
Elkészítés
Szilvalekvár
- A szilvát alaposan megmossuk, apróra daraboljuk. Lábosban melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, forrástól számítva gyakran megkeverve 10 percig főzzük.
- Elöblített, 100 fokos sütőben 15 percig sterilizált üvegekbe töltjük, tetejüket rácsavarjuk, 5 percre fejre állítjuk. Alaposan kipárnázott dunsztba tesszük őket, amíg teljesen kihűlnek. Ez körülbelül 24-48 óra.
Kovász
- Az alapanyagokat jól összekeverjük, letakarjuk, és egy éjszakára szobahőmérsékletű helyre állítjuk.
Ciabatta
- Egy tálban a kovászhoz keverjük az összes alapanyagot. Nem fogjuk tudni dagasztani, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. 1,5 órára meleg helyre tesszük.
- A gyúródeszkát bőven belisztezzük, majd ráborítjuk a ciabatta-tésztát. A kezünkkel téglalap alakúra húzzuk, majd a hosszabbik oldal irányában a tészta egyik oldalát a tészta kétharmadáig húzzuk. A másik oldalát erre húzzuk rá, majd felfelé félbehajtjuk. 30 percig letakarva pihentetjük.
- Kissé téglalap alakúra húzzuk a tésztát, ismét hajtogatjuk, majd újbóli kelesztés nélkül 3 részre vágjuk. Kiolajozott tepsibe helyezzük őket, és 20 percre ismét letakarjuk. A sütőt 220 fokra állítjuk.
- Ha túlságosan szétlapulna a tészta, a kezünkkel segíthetünk neki, hogy formásabb, magasabb legyen. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a ciabattákat.
Szilvapác
- Egy lábosba tesszük a szilvalekvárt a víz kétharmadával, az apróra vágott chilivel és a kukoricaliszten kívül az összes hozzávalóval. 5 percig forraljuk. Ezalatt a kukoricaliszthez adunk két evőkanál vizet és elkeverjük, majd a maradék vizet is hozzáadjuk. A páchoz öntjük és további 5 percig forraljuk. Ha elkészült, kiemeljük belőle a csillagánizsokat.
- Hűtőszekrényben, jól záródó dobozban 6 hétig eltartható.
Szilvamázas csirke
- A csirkemellet középen elvágjuk, majd a 2 fél részt sózzuk és borsozzuk. Grillrácson vagy lapon sütjük, folyamatosan forgatva és kenegetve a szilvás páccal. A hőmérséklettől függően, körülbelül 20 perc alatt sül át a csirkemell, egy finom mázat kapva a külsején. Átlósan szeleteket vágunk belőle.
- A szilvamázas csirkét kínálhatjuk rizzsel is.
Pikáns szósz
- A szószhoz a chilit apróra szeljük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és 15 percig lassú tűzön, gyakran megkeverve melegítjük.
Összeállítás
- A ciabattákat kívánság szerint osztjuk el a töltéshez. Alulra salátát teszünk, ráfektetjük a csirkeszeleteket, és locsolunk rá a szószból.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2818
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
Grillezés, lekvárfőzés és kelt tésztakészítés egyetlen receptben. Cserébe finom ízeket és zamatokat kapunk, és máris az asztalon a grillparty sztárja!