r
Nosalty Logó

Szilvagombócos koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvagombócos koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Összesen 4529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3714.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1522 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 4529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. (Ha porból készítjük, akkor beleszórjuk a lisztbe.)
  2. Hozzáadjuk a liszthez a felfuttatott élesztőt, a cukrot, csipetnyi sót, a felolvasztott margarint és a maradék langyos tejet. Közepesen kemény, jól formálható tésztát dagasztunk belőle. (Akkor jó, ha a tészta elválik az edénytől és a kezünkről.)
  3. Langyos helyen kelesztjük. (Akkor jó, ha kb. duplájára dagadt, ez kb. 30-40 perc)
  4. Amíg kel, összekeverjük a töltelékhez valókat. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a tojássárgáját.
  5. A szilvákat kimagozzuk, a mag helyére 1-1 kockacukrot teszünk.
  6. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, így juttatunk bele levegőt a további keléshez.
  7. 10 egyforma részre osztjuk és gombócot formálunk belőle.
  8. Egy kivajazott, nagyméretű kuglófformába körberakjuk.
  9. Közepükbe mélyedést készítünk. Ebbe tesszük bele a túrókrémet. Minden gombócra rakunk 1 szilvát, amit egy kicsit bele is nyomkodunk.
  10. Az omlós morzsához valókat összedolgozzuk és a sütemény tetejére egyenletesen kézzel elmorzsolgatjuk.
  11. Előmelegített sütőben (190 fok, légkeveréses 170 fok) kb. 40 perc alatt megsütjük.
  12. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8633
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi szülinapozásra sütöttem, legnagyobb unokaöcsém szórakoztatására.  A Prima Konyha magazinban találtam rá erre a receptre. Kicsit macerás, de megéri!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...