Szilaspogonyi vaddisznóragu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Cárevics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g vaddisznóhús244 kcal
-
15g füstölt szalonna98 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
30g vargánya gomba6 kcal
-
2 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6 kcal
-
2g áfonyadzsem6 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
10g narancslé5 kcal
-
50g tarhonya186 kcal
Összesen
614
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2000g vaddisznóhús2440 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
300g vargánya gomba64 kcal
-
16 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
57 kcal
-
20g áfonyadzsem56 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
500g tarhonya1855 kcal
Összesen
6125
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
48.7g vaddisznóhús59 kcal
-
3.7g füstölt szalonna24 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
6.1g sárgarépa2 kcal
-
7.3g vargánya gomba2 kcal
-
0.5g sűrített paradicsom0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő1 kcal
-
0.5g áfonyadzsem1 kcal
-
12.2g vörösbor10 kcal
-
2.4g narancslé1 kcal
-
12.2g tarhonya45 kcal
Összesen
147
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 274.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 775 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 576 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
614
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 520.5 g
Zsír
-
Összesen 180.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5871.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 546 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 4022 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2744 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1887 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 138 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1355 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 7747 micro
-
β-karotin 18651 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 5755 micro
-
Lut-zea 814 micro
Összesen
6125
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 189 micro
-
β-karotin 454 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 140 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
2 kg vaddisznóhús
-
15 dkg füstölt szalonna
-
25 dkg vöröshagyma
-
25 dkg sárgarépa
-
30 dkg vargánya gomba
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
4 db borókabogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek áfonyadzsem
-
0.5 l vörösbor
-
1 dl narancslé
-
50 dkg tarhonya
Elkészítés
- A vaddisznóhúst felkockázzuk, és a kockára vágott szalonna kisült zsírjában fehéredésig átforgatjuk.
- A hagymát finomra vágva hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, borsozzuk, mozsárban összetört borókabogyót adunk hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és felöntjük a borral. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk, az elfőtt párolólét vízzel időnként pótolva.
- Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a paradicsompürét.
- Közben a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és mielőtt a ragu elkészül, hozzáadjuk.
- Mikor minden megpuhult, a narancs levével elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük a ragut.
- A végén egy kis áfonyalekvárral tompítjuk a savasságot.
- Házi tarhonyával és savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 21417
- Feltöltés dátuma: 2014. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cárevics
11 recept
A ragu (franciául ragout) darabokra vágott húsból, szárnyasból, vadból és halból, rákból, belső részekből (máj, mirigy) v. főzelékféléből, gyakran ezek keverékéből készült francia eredetű étel, melyet erősen fűszerezve és kissé savanykás mártással tálalnak fel. Ezt az étket a minden év szeptemberének első szombatján Szilaspogonyban megrendezésre kerülő "Kőleves fesztivál" tiszteletére ötöltem ki.