r
Nosalty Logó

Szicíliai paradicsomos húsgombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szicíliai paradicsomos húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Összesen 136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2494 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    709 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1483 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3003 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3306 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Elkészítés

A szószhoz

  1. Először összekeverjük a gombóc hozzávalóit, majd fél órát állni hagyjuk a búzadara miatt.
  2. A szósz hozzávalóit összeforraljuk.
  3. Kifőzzük a tésztát.
  4. A pihentetett húsmasszából vizes kézzel diónyi gombózokat formázunk, és serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk. Nem kell, hogy átsüljön, csak egy kis kérge legyen. (Nekem ez 2 adagban szokott sikerülni.)
  5. Ha kész, a paradicsomos szószhoz adjuk a gombócokat, és takaréklángon 25 percig főzzük. Addigra a szósz is besűrűsödik. Ha nem elég sűrű, akkor kevés hideg vízzel elkevert 1-2 evőkanálnyi étkezési keményítővel besűrítjük.
  6. A tésztával és kevés reszelt sajttal tálaljuk a paradicsomos húsgombócokat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 18115
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Ajánló

Általában amit lehet, lerövidítek a konyhában. DE: a gombócokat muszáj elősütni, ezt ne spóroljátok le, különben szétáznak a szószban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meguntam a bolognai spagettit, és valami új, olaszos tésztaételre vágytam. Nagy kedvencünk lett.

Hozzávalók

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...