r
Nosalty Logó

Szerecsendiós-chilis hús salsa verde-s krumplival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szerecsendiós-chilis hús salsa verde-s krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz

A burgonyához és a salsa verdéhez

646
Kalória
32g
Fehérje
45.1g
Szénhidrátok
38.4g
Zsír
230.5g
Víz
109.4g
Koleszterin
5g
Rost
19.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz

A burgonyához és a salsa verdéhez

Összesen 646 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz

A burgonyához és a salsa verdéhez

Összesen 2585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz

A burgonyához és a salsa verdéhez

Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 646 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8120.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    5539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    921.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    855 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    3483 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    3225 micro
Összesen 2585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1412 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz

  1. A krumplikat átmossuk, és dörzsölős kefével leszedjük a héját. A hússzeleteket megmossuk.
  2. A krumplikat feltesszük főni sóval. Közben a salsa verde hozzávalóit vagy összezúzzuk, vagy turmixgépbe téve masszává turmixoljuk.
  3. A pác összetevőit egy lábasba tesszük, lassan összeforraljuk és hagyjuk kihűlni, majd bekenjük vele a húst és hagyjuk állni legalább 2 órán át a hűtőszekrényben. (Ha van rá lehetőségünk, akkor egy egész éjszakás pihenés még jobb hatással lesz rá.)
  4. A húst grillen megsütjük, közben a maradék pácot egy kicsi vízzel összeforraljuk és kiváló szósz készül belőle.
  5. Közben a megfőzött és kihűlt krumplikat elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű salsa verdével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Szakácsok könyvéből a pác, Jamie Olivertől a krumplisaláta. Verhetetlen kombináció.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!