Szerecsendiós-chilis hús salsa verde-s krumplival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
25g juharszirup65 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
16 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g ánizs4 kcal
-
3g szerecsendió13 kcal
-
3g só0 kcal
A burgonyához és a salsa verdéhez
-
125g újkrumpli77 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
30g csemegeuborka7 kcal
-
6 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
5g menta4 kcal
-
1 kcal
-
3g vörösborecet0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
646
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
100g juharszirup260 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
66 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g ánizs17 kcal
-
10g szerecsendió53 kcal
-
11g só0 kcal
A burgonyához és a salsa verdéhez
-
500g újkrumpli308 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
25 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
21g menta15 kcal
-
3 kcal
-
10g vörösborecet2 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2585
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz
-
30.7g sertés rövidkaraj51 kcal
-
6.1g juharszirup16 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
4.9g sűrített paradicsom4 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
3.1g lilahagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.3g ánizs1 kcal
-
0.6g szerecsendió3 kcal
-
0.6g só0 kcal
A burgonyához és a salsa verdéhez
-
30.7g újkrumpli19 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.6g kapribogyó0 kcal
-
7.4g csemegeuborka2 kcal
-
0.7g szardella (konzerv)2 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
-
1.3g menta1 kcal
-
0.3g dijoni mustár0 kcal
-
0.6g vörösborecet0 kcal
-
3.9g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
158
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2030.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 1385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 230.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 871 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 806 micro
Összesen
646
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.1 g
Zsír
-
Összesen 153.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8120.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 1544 mg
-
Nátrium 5539 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.3 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 921.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 683 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 855 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 3483 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 23011 micro
-
Lut-zea 3225 micro
Összesen
2585
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1412 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz
-
50 dkg sertés rövidkaraj
-
100 ml juharszirup
-
80 g sűrített paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
A burgonyához és a salsa verdéhez
-
50 dkg újkrumpli
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db csemegeuborka
-
1 csokor petrezselyem
-
1 marék bazsalikom
-
3 szál menta
-
1 tk dijoni mustár
-
2 ek vörösborecet
-
0.8 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz
- A krumplikat átmossuk, és dörzsölős kefével leszedjük a héját. A hússzeleteket megmossuk.
- A krumplikat feltesszük főni sóval. Közben a salsa verde hozzávalóit vagy összezúzzuk, vagy turmixgépbe téve masszává turmixoljuk.
- A pác összetevőit egy lábasba tesszük, lassan összeforraljuk és hagyjuk kihűlni, majd bekenjük vele a húst és hagyjuk állni legalább 2 órán át a hűtőszekrényben. (Ha van rá lehetőségünk, akkor egy egész éjszakás pihenés még jobb hatással lesz rá.)
- A húst grillen megsütjük, közben a maradék pácot egy kicsi vízzel összeforraljuk és kiváló szósz készül belőle.
- Közben a megfőzött és kihűlt krumplikat elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű salsa verdével.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7256
- Feltöltés dátuma: 2009. július 24.
Ajánló
Nyáron, grillen az igazi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szakácsok könyvéből a pác, Jamie Olivertől a krumplisaláta. Verhetetlen kombináció.