Szent Kelemen torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mosomacilany
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az alaphoz
-
25g zabkeksz116 kcal
-
10g kukoricapehely38 kcal
-
9g vaj61 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A krémhez
-
12g citromlé3 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
18g narancslé8 kcal
-
128 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
A tetejére
-
3g porcukor11 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
10g görög joghurt10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Összesen
509
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az alaphoz
-
250g zabkeksz1163 kcal
-
100g kukoricapehely384 kcal
-
85g vaj609 kcal
-
140g porcukor542 kcal
A krémhez
-
120g citromlé26 kcal
-
18g citromhéj8 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
1284 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
A tetejére
-
28g porcukor108 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
5098
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az alaphoz
-
14.5g zabkeksz67 kcal
-
5.8g kukoricapehely22 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
8.1g porcukor31 kcal
A krémhez
-
6.9g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
-
10.4g narancslé5 kcal
-
23.1g sűrített tej (cukrozott)74 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
A tetejére
-
1.6g porcukor6 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
-
5.8g görög joghurt6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
509
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 238 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6147.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1480 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 2734 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 675.2 g
-
Cukor 476 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 601 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2680 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 559 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 982 micro
-
Kolin: 1217 mg
-
Retinol - A vitamin: 2610 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 550 micro
-
β-crypt 424 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1348 micro
Összesen
5098
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
Az alaphoz
-
250 g zabkeksz
-
100 g kukoricapehely
-
14 dkg porcukor
A krémhez
-
3 citromból nyert citromlé
-
3 citromból nyert citromhéj
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
2 narancsból nyert narancslé
-
400 g sűrített tej (cukrozott)
-
1 db tojás
-
4 db tojássárgája
A tetejére
-
4 ek porcukor
-
100 ml görög joghurt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
Az alaphoz
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A kekszet zúzzuk morzsává, és tegyük egy tálba. A kukoricapelyhet is törjük össze, és keverjük össze a kekszmorzsával.
- Adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat, dolgozzuk össze, majd béleljünk ki vele egy piteformát.
- Süssük kb. 15 percig, majd miután kivettük a sütőből, csökkentsük annak hőmérsékletét 160 fokra.
- Tegyük egy tálba a tojást és a sárgáját, és keverjük mixerrel, amíg kifehéredik és habos lesz.
- Ekkor keverjük bele a sűrített tejet, a citrushéjakat és a gyümölcslevet. Öntsük rá a kekszes alapra, és süssük 20 percig. Ha kész, hagyjuk a formában hűlni 5 órán, vagy egy egész éjszakán át.
- A lágyan felvert tejszínt keverjük össze a joghurttal és a porcukorral, és öntsük a sütemény tetejére, díszítésként pedig szórjunk rá citrom- és/vagy narancshéjat.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4758
- Feltöltés dátuma: 2014. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mosomacilany
24 recept
Ez egy klasszikus, brit húsvéti recept, de bármikor máskor is elkészíthető. A hűtőben több napot is eláll. Finom citrusos íze van, és minél többet hagyjuk állni, annál finomabb lesz.