r
Nosalty Logó

Szent Kelemen torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mosomacilany
Szent Kelemen torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 5098 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    2734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    601 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2680 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    559 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2610 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    424 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 5098 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A kekszet zúzzuk morzsává, és tegyük egy tálba. A kukoricapelyhet is törjük össze, és keverjük össze a kekszmorzsával.
  3. Adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat, dolgozzuk össze, majd béleljünk ki vele egy piteformát.
  4. Süssük kb. 15 percig, majd miután kivettük a sütőből, csökkentsük annak hőmérsékletét 160 fokra.
  5. Tegyük egy tálba a tojást és a sárgáját, és keverjük mixerrel, amíg kifehéredik és habos lesz.
  6. Ekkor keverjük bele a sűrített tejet, a citrushéjakat és a gyümölcslevet. Öntsük rá a kekszes alapra, és süssük 20 percig. Ha kész, hagyjuk a formában hűlni 5 órán, vagy egy egész éjszakán át.
  7. A lágyan felvert tejszínt keverjük össze a joghurttal és a porcukorral, és öntsük a sütemény tetejére, díszítésként pedig szórjunk rá citrom- és/vagy narancshéjat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4758
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mosomacilany 24 recept

Ez egy klasszikus, brit húsvéti recept, de bármikor máskor is elkészíthető. A hűtőben több napot is eláll. Finom citrusos íze van, és minél többet hagyjuk állni, annál finomabb lesz.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...