Székelykáposzta István konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g sertéshús208 kcal
-
188g savanyú káposzta36 kcal
-
85 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g paradicsom2 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
19g rizs67 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
410
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
75g mangalica zsír677 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g chili0 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
150g rizs537 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3271
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
30.2g sertéshús50 kcal
-
45.3g savanyú káposzta9 kcal
-
2.3g mangalica zsír20 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
4.5g rizs16 kcal
-
9.1g víz0 kcal
Összesen
98
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1825.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 1302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 330.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 257 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
410
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 240.7 g
Zsír
-
Összesen 161.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14601.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 2702 mg
-
Nátrium 10413 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 2643.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 287 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 787 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 156 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 4533 micro
Összesen
3271
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 62 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
5 ek mangalica zsír
-
2 közepes db vöröshagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
1 kis db paradicsom
-
himalája só ízlés szerint
-
5 teáskanál fűszerpaprika
-
6 db babérlevél
-
1 kávéskanál köménymag
-
bors ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 db borókabogyó
Elkészítés
- Megtisztítjuk, megmossuk a húst, vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, majd felkockázzuk. A zsiradékot felhevítjük, és rádobjuk a vöröshagymát, melyet üvegesre párolunk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomkockákat, az egész chilit, és egy pörköltalapot főzünk (szükség esetén vizet is adunk hozzá), ez kb. 10 perc.
- Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük 1 dl vízzel, és félig megpuhítjuk a húst, ez húsfüggő, hogy mennyi idő alatt, de körülbelül 45-60 perc. Ekkor hozzátesszük a savanyú káposztát (ha van leve, akkor azt is ráöntjük), és így még legalább 45 percig főzzük (a hús megpuhulásáig).
- Utána hozzáadjuk az átnézett, megmosott rizst, felöntjük 1-2 dl vízzel, és a rizs megpuhulásáig főzzük (kb. 15-20 perc).
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 10821
- Feltöltés dátuma: 2020. június 09.
Ajánló
Egy kanál tejföllel és házi kenyérrel az igazi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Télen sokszor kerül az asztalra, mert nagyon egészséges a savanyú káposzta. Bár kicsit időigényes, de nagyobb lábasban készítem, így 2-3 napra elegendő, és minél tovább áll, az ízek annál jobban kijönnek.