r
Nosalty Logó

Szedres sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Szedres sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Szederzselé

Krém

Összesen 959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Szederzselé

Krém

Összesen 5752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Szederzselé

Krém

Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    453.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3360.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 5752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Alap

Szederzselé

Krém

Elkészítés

Alap

  1. Egy késes aprítóval morzsalékosra dolgozzuk a kekszet, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
  2. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belesimítjuk a kekszalapot, majd hidegre tesszük dermedni.

Szederzselé

  1. Egy botmixer segítségével pürésítünk a megmosott szederből 80 dekát 3 evőkanál cukorral, majd egy szűrőn átszűrjük a magokat, végül a tűzre téve felfőzzük.
  2. Közben 2 teáskanál zselatin beáztatunk 4 evőkanál hideg vízbe, ezután a tűzre téve pár másodperc alatt feloldjuk, majd hozzáadjuk a forró szederhez, elkeverjük benne, és hűlni hagyjuk.
  3. Csak annyira hűtsük ki, hogy még kezelhető legyen, tehát ne dermedjen meg!

Krém

  1. A szobahőmérsékletű mascarponét, tejfölt, limelevet és ízlés szerinti por- és vaníliás cukrot simára keverjük a robotgép segítségével.
  2. Ezután beledolgozzuk a 2 csomag zselatinfixet, a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a kétféle krémet óvatosan egybeforgatjuk.
  3. Ezután összeállítjuk a tortát, a forma oldalára sütőpapírt teszünk, a kekszes alapra simítunk egy adag mascarponés krémet, ezt meglocsoljuk a kihűlt szederzselével, majd ismét krém és zselé következik, amíg van alapanyag. Ezután hidegre tesszük dermedni.
  4. Ha már eléggé megdermedt, elkészítjük az előbb leírt módon a zselét a maradék 20 dkg szederből, cukorból és zselatinból.
  5. Végül bevonjuk vele a torta tetejét, a közepére öntve szépen elterül, ezután a teljes dermedésig hidegre tesszük.
  • Tepsi mérete: 22
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 385
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 28860
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres sajttorta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyű, nyári desszert, sütés nélkül készült, szinte pillanatok alatt.

Hozzávalók

Alap

Szederzselé

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...