r
Nosalty Logó

Szedres piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
a-édrienn
Szedres piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

577
Kalória
10.6g
Fehérje
68.9g
Szénhidrátok
30g
Zsír
172.4g
Víz
191.4g
Koleszterin
4.7g
Rost
40.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    172.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5690.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1580 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1034.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 3465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  2. A szedret összeturmixoljuk a cukorral és az 1 citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot.
  3. A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót.
  4. A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.
  5. A piskótát megkenjük szederlekvárral, és a tetejére kanalazzuk a krémet (érdemes magas peremű tepsiben csinálni), egyenletesen eligazítjuk.
  6. Úgy 4-5 ek lekvárt felmelegítünk, de nem kell, hogy nagyon meleg legyen, csak hogy kenni tudjuk, és ezzel bekenjük a krém tetejét.
  7. Majd kb. 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha szép magas lesz a piskóta, akkor azt elvágjuk félbe, és megkenjük szederlekvárral, de nekem most lapos lett, így a tetejére került a lekvár.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!