Szedres piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
46g tojás58 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
13g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
67g szeder28 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
Összesen
577
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
80g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
400g szeder165 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
Összesen
3465
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
15g tojás19 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21.8g szeder9 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
9.2g citrom1 kcal
-
10.9g joghurt7 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
5.4g lekvár/ dzsem15 kcal
Összesen
189
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 172.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
577
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 180 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5690.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1580 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 2261 mg
-
Nátrium 1496 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.3 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1034.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1042 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 838 mg
-
Retinol - A vitamin: 989 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1707 micro
Összesen
3465
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
40 dkg szeder
-
10 dkg cukor
-
1 db citrom
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 perc alatt megsütjük.
- A szedret összeturmixoljuk a cukorral és az 1 citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot.
- A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót.
- A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.
- A piskótát megkenjük szederlekvárral, és a tetejére kanalazzuk a krémet (érdemes magas peremű tepsiben csinálni), egyenletesen eligazítjuk.
- Úgy 4-5 ek lekvárt felmelegítünk, de nem kell, hogy nagyon meleg legyen, csak hogy kenni tudjuk, és ezzel bekenjük a krém tetejét.
- Majd kb. 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12603
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
Ha szép magas lesz a piskóta, akkor azt elvágjuk félbe, és megkenjük szederlekvárral, de nekem most lapos lett, így a tetejére került a lekvár.