r
Nosalty Logó

Szedres-habos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Szedres-habos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

Az oldalához

A szederkrémhez

A besamel alapkrémhez

A joghurtos töltelékhez

Összesen 865 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

Az oldalához

A szederkrémhez

A besamel alapkrémhez

A joghurtos töltelékhez

Összesen 6920 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

Az oldalához

A szederkrémhez

A besamel alapkrémhez

A joghurtos töltelékhez

Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 865 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.1 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.8 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3285 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 6920 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Az aljához

Az oldalához

A szederkrémhez

A besamel alapkrémhez

A joghurtos töltelékhez

Elkészítés

Az aljához

  1. Egy normál méretű tortakarika alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. A torta aljához a vajat a porcukorral, és a narancshéjjal habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztetés a felaprított mentaleveleket.
  3. Az előkészített tortakarika aljában egyenletesen elkenjük. 180 fokos sütőben15 perc alatt megsütjük.
  4. A torta oldalához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a felvert tojáshabot (ikrássá és folyékonnyá válik, de nem baj!). Óvatosan keverjük hozzá a sütőporos lisztet.
  5. Ebből a masszából egy 1,5 ek-nyit kiveszünk, és belekeverjük a kakaóport.
  6. Egy sütőlemezre terítsünk sütőpapírt 40 cm hosszan és kétszer olyan szélesen, mint a tortaforma oldala, kenjük a kakaós piskótát a sütőpapírra és fésűkártyával mintázzuk csíkosra, majd tegyük hűtőbe pár percre (én sajnos nem tettem, ezért nem lett csíkos az oldala).
  7. Ha kivettük a hűtőből, kenjük simán a tetejére a fehér masszát. Az egésznek a vastagsága 4-5 mm. Vigyázat! 4-5 perc alatt megsül.
  8. Elkészítjük a joghurtos krémet: Ha kész a besamel, egy keverőtálba tesszük. Beleöntjük a joghurtot, a citromlevet, a cukrot, majd belecsorgatjuk keverés közben a zselatin 3/4 részét.
  9. A felvert tejszínhabból tegyünk félre egy keveset díszíteni, a többit lazán forgassuk bele a krémbe.
  10. A szederlekvárt kaparjuk egy tálba és kevergetve öntsük bele a maradék zseletint.
  11. A torta aljáról húzzuk le a sütőpapírt, a piskótát tegyük egy nagyobb méretű tányérra és tegyük rá a tortakarikának csak a karimáját.
  12. Vágjuk ketté hosszában a csíkos piskótát, béleljük ki vele a forma oldalát.
  13. Öntsük bele a joghurtos krém felét, kanalazzuk rá a szederlekvárt (a tetejére hagyjunk egy kicsit), majd villával körbe-körbe kavarjunk rajta, hogy szeleteléskor márványos legyen. Öntsük rá a maradék joghurtos krémet, simítsuk el, jöhet a félretett szederlekvár, ismét márványozzuk a tetejét, és a meghagyott tejszínhabbal csillagcsővel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4237
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Fogyasztás előtt 3-4 óra hűtést igényel, hogy szépen szeletelhető legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres-habos joghurttorta
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet az interneten találtam, nagyon megtetszett, finomnak is nézett ki első látásra, hát nekiláttam elkészíteni. Másfél óráig biztosan dolgoztam vele mire elkészült, és kaptam egy nem túl édes, de nagyon finom tortát. Olyan macerás volt az elkészítése, hogy gondoltam, na ezt sem készítem el többször! Amint megkóstoltuk, már el is felejtettem, mit is gondoltam! Megérte a macerát, máskor is elkészítem!

Hozzávalók

Az aljához

Az oldalához

A szederkrémhez

A besamel alapkrémhez

A joghurtos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek