r
Nosalty Logó

Száz éves zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Thisandthat
Száz éves zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 5992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    377.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2942.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 5992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelékhez a diót és a cukrot összekeverjük.
  3. Ezután három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és tepsibe tesszük a következőképpen: vékonyan megkenjük a lekvárral, majd elosztjuk rajta a cukros-diós keverék egyik felét, megint tészta, lekvár, diós-cukor és végül az utolsó tésztalap.
  4. Kisütjük, majd kihűlés után kiborítjuk, csokoládémázzal tetejét bevonjuk, másnap vágjuk fel.

Töltelék

  1. Egy lábasban a vizet, cukrot és kakaóport folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd egy kis hűlés után hozzákeverjük a margarint is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 257
  • 7 napos nézettség: 1048
  • Össznézettség: 107542
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Száz éves zserbó
Thisandthat 161 recept

Ha jobban belegondolok, a recept nemhogy 100, de még idősebb is lehet, hiszen még Mama anyukája is ezt a receptet készítette el annak idején. Nyugodt szívvel ajánlom, nem fogtok csalódni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...