r
Nosalty Logó

Szaúdi Al Kabsa - rizses csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
spiceup
Szaúdi Al Kabsa - rizses csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37242 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5351.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    2339 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2127 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1298 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    5405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    148966 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 3689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4298 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas(abb) falú edényben a hagymát, fokhagymát olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a csirkecombokat, majd a paradicsompürét, és alacsony lángon főzzük néhány percig.
  2. Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, az összes fűszert, sózzuk, borsozzuk, és így főzzük tovább néhány percig. Annyi forró vizet adunk hozzá, ami épp ellepi (kb. 1 liter) majd beledobjuk a leveskockát.
  3. Felforraljuk, majd alacsony lángon, fedővel lefedve folytatjuk a főzést. Körülbelül 30 percig főzzük. Beleöntjük a rizst, és óvatosan megkeverjük. (Opcionálisan: A rizs hozzáadása előtt kiszedhetjük a csirkecombokat, és előmelegített sütőben ropogósra süthetjük).
  4. Újra lefedjük, és főzzük még 35-40 percig, vagy addig, amíg a rizs nem puhul meg. Az utolsó 10 percre hozzáadjuk a mazsolát. (Ezt az ételt általában kézzel fogyasztják, így a kicsit tapadósabb rizs az eredeti cél.)
  5. Ha kész, egy nagy tálra szedjük ki az egészet, és szórjuk meg mandulával. Friss salátával, lime-os vinaigrette öntettel szolgáljuk. A szaúdiak ecetes chilis szósszal (Shattah) eszik.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6597
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaúdi Al Kabsa - rizses csirke
spiceup 3 recept

Kollégista koromban szaúdiakkal laktam egy kollégiumban, akik többször meginvitáltak vacsorákra. Akkor ismertem meg ezt a tradicionális közel-keleti ételt, az Al Kabsát, és gyorsan el is kértem a receptjét. Készülhet csirkéből vagy bárányból, illetve szabad tűzön is, bár úgy még nem próbáltam. A receptben kicsit egyszerűen írtam le a szervírozást, eredetileg földön ülve, 4 ember egy nagy tál/tálca 4 sarkán, mindenki a saját "sarkába" teszi a kiválasztott csirkecombot, rizst, ízlés szerint ecetes chili szósszal (Shattah-val) meglocsolja, falatnyi gombócokat gyúr belőle, és kézzel fogyasztja.

Címlapról ajánljuk

További cikkek