r
Nosalty Logó

Szarvaspörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Országh Kitti
Szarvaspörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5725 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 716 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    697.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9506.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    6294 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2774 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    189 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    194 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2862 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1998 micro
Összesen 5725 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    65 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk elő mindent. A hús tisztítsuk, mossuk meg. Úgy készüljünk, hogy a vadhús másképp viselkedik, mint a megszokott csirke- és sertéshúsok, nem ereszt csak minimális vizet, így a hús nem fog összeesni. A hagymát vágjuk apró kockákra, aprítsuk a fokhagymát.
  2. Mehet a bográcsba a vöröshagyma, sózzuk meg, így levet ereszt, és jobban pirul. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, majd vissza, kevés ideig pirítjuk. Jöhet rá a hús, éppen annyi vízzel, amennyi ellepi.
  3. Mikor felforr a pörkölt, mehet bele a paradicsom és paprika, csumájuktól megszabadítva. Akit zavar, a főzés végén kiveheti őket. Borókabogyó, babérlevél, majoranna, fokhagyma, só.
  4. Közepes lánggal főzzük a pörköltet, éppen hogy rotyogjon, miután elkezd besűrűsödni, pótolhatjuk az elpárolgott vizet.
  5. Három óra egészen biztosan kell neki, ha már majdnem teljesen puha, rálocsoljuk a vörösbort, és a rászórjuk frissen őrölt borsot, ha kell, a színe miatt további pirospaprikát adunk hozzá.
  6. A főzés során sokszor kevergessük a pörköltet, ne hagyjuk felügyelet nélkül. A végén mehet bele némi chilipaprika is (opcionális). Naná, hogy friss, ropogós házi kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 72
  • 7 napos nézettség: 746
  • Össznézettség: 443469
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Ajánló

A megmaradt vörösbort akár főzés közben is elkortyolgathatjuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Kapott a család ajándékba jó három kiló szarvashúst, ami azért ugye elég becses dolog, tekintve, hogy nem mindennap adódik alkalom ilyen nemes húst enni. Tanakodtunk, mi készüljön bele, majd konszenzusosan a kerti bográcsozás mellett döntöttünk. Az eredmény fantasztikus volt, még azt sem bántuk, hogy az ebéd délután öt órára tolódott, az első idei szabadban főzés mindig maradandó emlék. A recepten ugyan kissé módosítottunk, az eredeti gabojsza oldaláról származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...