r
Nosalty Logó

Szamos trüffel torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Szamos trüffel torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

723
Kalória
13.9g
Fehérje
59.6g
Szénhidrátok
46.5g
Zsír
88.2g
Víz
333g
Koleszterin
4.6g
Rost
44.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 8665 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.4 g

Zsír

  • Összesen
    558.3 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    3996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7737.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1235 mg
  • Foszfor
    3473 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.8 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    798 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    2643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2826 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3559 micro
Összesen 8665 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

A piskótaalaphoz

  1. Piskótaalap készítése:
  2. A tojásfehérjéket és a cukrot mixerbe tesszük, és kemény habbá verjük.
  3. Az olvasztott csokoládét -épphogy langyosan- a sárgákhoz keverjük, habosítjuk.
  4. A fehérjehabot részletenként adjuk a csokis masszához, és óvatosan beledolgozzuk.
  5. Végül a liszt és darált dió mixet adagoljuk a keverékhez.
  6. A masszát kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
  7. Csokikrém készítése:
  8. A tejszínt gyöngyözésig hevítjük, majd a csokipasztillákra öntve addig keverjük, míg egyenletes, fényes massza nem lesz belőle.
  9. Kissé lehűtjük, hozzáadjuk a Triple Sec-et és a cukorszirupot, majd gépi habverővel összedolgozzuk, míg könnyű, levegős, habos krémmé nem változik. A következő teendők elvégzésének idejére hűtőbe tesszük pihenni.
  10. Összeállítás:
  11. A kihűlt tortaalapot négy szeletbe vágjuk, először érdemes bejelölni a szinteket. Az egymás után következő lapokat egy megfordított, és papírral letakart tálcára helyezzük, innen könnyebb lesz felemelni őket.
  12. A hűtött krémet 3 kisebb, és 1 nagyobb adagra bontjuk képzeletben, a kisebbekkel az egyes belső szinteket megkenjük, a nagyobb adaggal a torta tetejét és szélét húzzuk be, és egy picit félre is teszünk belőle.
  13. 10 perc hűtés után 70%-os csokireszelékkel szórjuk be kívülről a tortát.
  14. A félretett csokikrémet habzsákba tesszük és 16 kis, habcsókszerű nyomással körbedíszítjük a torta tetejét. Ezekbe a fészkekbe helyezhetünk csokigolyókat, melyek 1 rész csoki, 1/4 rész tejszín keverékéből készülnek, kihűtve, formázva és csokidarába forgatva.
  15. A torta tetejére további díszítésként, ugyancsak ebből a csokikeverékből készíthetünk csokirózsákat: 1 rész csokoládé, és 1/4 rész tejszín felforralt, és kihűtött keverékét még folyékony állapotban vékony falú műanyagedénybe öntjük, jól lehűtjük. A tömbbé dermedt, kiborított csoki tetejéről egyenként, magunk felé húzva egy meghajlított késsel rózsákat „kanyarítunk“.
  16. Félig olvasztott csokiba mártott narancsszeletekkel tökélyre vihetjük a dekorációt!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Kelényi Szamos Gabriellával készítettem interjút nemrégiben és megkértem, hogy a Nosalty olvasóinak áruljanak el egy valódi Szamos receptet. Ő rögtön válaszolt: „Nálunk nincs semmi titok, nagyon szívesen elmondunk mindent“. Így történt, hogy Pap Zoltán, a Szamos Royal nagyon kedves cukrásza megmutatta nekem egyik legfinomabb süteményük, a Trüffel torta elkészítését. Ezt a receptet Gabriella édesapja, az alapító, Szamos Mátyás kísérletezte ki, és fejlesztette tökéletesre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!