r
Nosalty Logó

Szamócás morzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Szamócás morzsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Morzsa

Szamóca zselé

Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Morzsa

Szamóca zselé

Összesen 3284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Morzsa

Szamóca zselé

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1282 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Morzsa

Szamóca zselé

Elkészítés

Morzsa

  1. A lisztet, a cukrokat, a sót, a szódabikarbónát, a citromhéjat egy tálban összekeverjük, a hideg vajat belekockázzuk, hozzáadjuk a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A tésztánk csak tényleg morzsalékos legyen.
  2. Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 × 30 cm-es tepsit, és a morzsalék felét szórjuk bele, majd a kezünkkel egyenletesen próbáljuk meg lenyomkodni. A langyosra hűlt szamócazselét terítsük el a tészta tetején, és a morzsalék másik felét szórjuk a tetejére.
  3. A sütőt 180 C fokra melegítsük elő, és a tésztát 30 - 35 perc alatt süssük készre. Tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd tetszés szerinti szeletekre vágva, esetleg tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

Szamóca zselé

  1. A keményítőt keverjük csomómentesre a vízzel.
  2. A megmosott, megtisztított szamócát vágjuk apróbb darabokra, tegyük egy dupla fenekű edénybe, szórjuk rá a cukrokat, a sót, és közepes lángon, állandó keveréssel kezdjük el főzni.
  3. Amikor elkezd már lassan forrni, öntsük hozzá az előkészített keményítőt, sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 × 30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1276
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre lassan, de megjelentek kertünkben ezek a csodálatos gyümölcsök. Szerintem zamatosabb gyümölcs nem is létezik. Igazán sokféleképpen felhasználható korai gyümölcs...akár dzsemnek, gyümölcslének, bólénak, fagylaltnak kiválóan alkalmas. Nálunk most ez a finomság készült belőle.

Hozzávalók

Morzsa

Szamóca zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...