r
Nosalty Logó

Szalonnás kakasmell Stefánia

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Szalonnás kakasmell Stefánia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3774 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 756 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    325.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6911.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    3555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 3774 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét áztassuk be, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Ezután öntsünk rá egy kevés olajat, majd pároljuk üvegesre, végül pedig hűtsük ki teljesen.
  2. A kakasmellet és a császárszalonnát daráljuk le, majd adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemlét, az üvegesre párolt vöröshagymát, a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és gyúrjuk össze a masszát. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, majd szintén gyúrjuk alaposan össze.
  3. A tepsibe öntsünk bele kb. 1 dl étolajat, majd tegyük bele a húsmassza felét. Ezután tegyük a közepére a csíkokra vágott sajtot, majd fedjük be a maradék húsmasszával. (a tepsiben lévő olajból kanalazzunk rá)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 60 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Tálaláskor a felszeletelt Stefániát ízlés szerinti körettel, salátával kínáljuk. Jól illik hozzá pl. a krumplipüré, a hagymás tört krumpli, de pl. egy tányér főzelék is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 440
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...