r
Nosalty Logó

Szalalkális korongok csokoládékrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Szalalkális korongok csokoládékrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 1441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 8634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    410.7 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1082.9 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 8634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A szalalkálit kevés tejbe áztatjuk.
  2. Egy tálban a kimért cukrot és a tojásokat kikeverjük, hozzáadjuk a vajat és tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, sót, és jól összedolgozzuk. Pár órára - de legjobb, ha egész éjszakára - a hűtőbe tesszük.
  4. Kivesszük, két részre osztjuk és külön-külön félujjnyira kinyújtjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Papírral kibélelt tepsikbe rakjuk, egymástól távolabbra, mert sütés közben egy kicsit szétterülnek.
  6. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Krém

  1. A tejjel, a cukorral és a liszttel sűrű krémet főzünk.
  2. Amikor megfőtt, levesszük és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét.
  3. Addig keverjük, míg elolvad benne a csokoládé.
  4. Kihűlve a vajjal habosra keverjük.

Máz

  1. A zsírt felforrósítjuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé elolvad.
  2. Egy kisült korongra krémet kenünk, egy másikat ezzel a masszával hozzáragasztunk, a langyos mázba mártjuk, vagy a mázzal lecsurgatjuk a korongokat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 2109
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 20.

Ajánló

A liszt helyett pudingporral is készíthetjük a krémet. Ha lágy lenne a tészta, akkor kevés lisztet gyúrjunk még hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Szalalkális hatlapost gyakran sütöttem, míg a gyermekeim itthon voltak. Ma jöttek a haza a lányomék a kisunokámmal, gondoltam, meglepem őket ezekkel a szalalkális korongokkal. Mint később kiderült, nagyon jól tettem, a kisunokám megköszönte a süteményt, mert nagyon ízlett neki.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...