r
Nosalty Logó

Szalagos farsangi fánk Zorától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Szalagos farsangi fánk Zorától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 7208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    516.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    234 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3913.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 7208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kb.1 dl langyos tejbe morzsoljuk, utána 4 ek lisztet, meg egy kis kanálnyi cukrot hozzáadva kovászt készítünk, kb 15 percig érleljük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, belekerül a rum, a maradék cukor, a tojások sárgája, a kovász, a só, a reszelt citromhéj. Egy fakanállal kevergetve először a maradék langyos tejet, majd az olvasztott margarint is beledolgozzuk.
  3. Kb. 6-8 percig kell dagasztani, amíg hólyagos nem lesz, majd kb 45 percig kelesztjük meleg helyen, amíg a duplájára nem dagad.
  4. Ezután deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, kb másfél ujjnyira lapítjuk és 8 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk. A deszkán is kelesztjük 25 percet.
  5. Végül az egyik oldalukat kissé benyomjuk (ez kerül az olajban alulra), majd közepesen forró olajba rakjuk. Az edényt lefedjük és kb.1,5 percig így sütjük. Majd a fedőt levesszük, a fánkokat megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük fedő nélkül a másik oldalát is.
  6. Szalvétára szedjük a megsült fánkokat, porcukorral megszórjuk, és lekvárt teszünk a fánkok közepére.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20550
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok gyakorlás kellett hozzá, mire összejött az igazi. De megérte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...