Szalagos farsangi fánk Allisc konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
-
7 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
31g tej18 kcal
-
5 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
80g napraforgó olaj704 kcal
Összesen
1142
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
638g napraforgó olaj5636 kcal
Összesen
9127
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
28.6g finomliszt104 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g friss élesztő3 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
36.5g napraforgó olaj322 kcal
Összesen
521
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 93.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
1142
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 750.7 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 328 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 240 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2123.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.5 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 152.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 989 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 267 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 642 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 968 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 965 micro
Összesen
9127
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
521
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
5 dkg friss élesztő
-
2 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
10 dkg vaj
-
2.5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
-
7.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztet egy kelesztésre alkalmas tálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést kotrunk. Ide szórjuk a csipet sót, egy csipet cukrot, beleöntünk 1 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt is (ha instant élesztőt használunk, akkor azt szórjuk a tejbe). Lefedjük, és hagyjuk pár percet, amíg felfut az élesztő.
- Miután felfutott az élesztő, óvatosan elkavarjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet és cukrot, a tojássárgákat, és jól kidolgozzuk a tésztát. Aki akar, tehet hozzá két evőkanál rumot is, attól levegősebbek és illatosabbak lesznek a fánkok. Mikor már szép homogén az állaga, kanalanként hozzáadagoljuk az olvasztott vajat is, és jól kidolgozzuk a tésztát, míg hólyagos, fényes lesz, és elválik az edény falától. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk duplájára megkelni (kb 1,5 óra)
- Kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta ne fázzon meg, azaz ilyenkor lehetőleg ne nyissunk rá ajtót vagy ablakot a munkafelületre. Közepes méretű (kb. 7-8 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval vagy éles szélű pohárral kiszaggatjuk. A leeső részeket is újra összegyúrjuk, nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Hagyjuk a fánkokat még legalább fél órát pihenni.
- Melegedni teszünk olajat egy olyan edényben, aminek fedele is van. Fontos, hogy az olaj vastagsága az edényben legalább 5 cm legyen. Ne hevítsük túl, mert akkor a fánkok hamar megégnek, és nem sülnek át. A közepes hőfok a legmegfelelőbb, az fontos, hogy az olaj sisteregjen fel, amikor beletesszük a fánkokat.
- A sütés menete: a deszkáról a fánkokat úgy tesszük az olajba, hogy lefordítjuk, azaz amelyik volt a felső fele, az lesz az olajban alul, és így fedő alatt kb. 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további kb. 2 percig sütjük, ezúttal már fedő nélkül. Ettől lesz 'szalagja' a fánknak.
- Sütés után papírra szedjük a fánkokat, és vaníliás porcukorral megszórjuk, illetve langyos sárgabaracklekvárral tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3616
- Feltöltés dátuma: 2015. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Gyakran sütöm, nem csak farsangra.