r
Nosalty Logó

Szalagos fánk baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalagos fánk baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 1865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 7459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    617.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    281 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    220 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    246 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 7459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 497 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk az egészet 5 percet kelni.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
  3. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, majd újra 30 percig kelesztjük. Minden fánk közepébe nyomjuk a hüvelykujjunkat, hogy egy bemélyedés keletkezzen.
  4. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. A sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt.
  5. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki. Mikor egy kicsit hűlt, egy kiskanállal a mélyedéseket megtöltjük baracklekvárral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4715
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a baracklekvárral töltött fánk nagy kedvenc. A kisfiam rengeteget meg tud enni belőle. Aki esetleg nem szereti baracklekvárosan, megszórhatja porcukorral is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...