r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Antbree-től

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalagos fánk Antbree-től
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3892 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 3892 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl tejben, 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A liszteket összekeverjük egy tálba, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a rumot, a citromlevet, a sót, a felfuttatott élesztőt, a megolvasztott margarint, és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk. Alaposan összedolgozzuk, hogy szép hólyagos tésztát kapjunk. Ha összedolgoztuk, és a tészta nem megfelelő állagú, akkor igény szerint tegyünk hozzá még lisztet vagy tejet. Majd letakarjuk, és másfél órát kelesztjük.
  3. Ha duplájára kelt, kb 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk. Szaggatás után még egy kicsit letakarva pihentetjük a tésztát, hagyjuk hogy egy kicsit megkeljen, kb 20-25 percig.
  4. Az olajat felforrósítjuk, ha maradt ki egy kis tészta, azzal letesztelhetjük az olajat, hogy elég forró-e már. Aztán ha az olajnak már megfelelő a hőmérséklete, megfogunk egy tésztakorongot, alulról a középső ujjunkkal egy kicsit megnyomjuk, és átfordítva beletesszük az olajba. Az első oldalát fedő alatt sütjük, a másikat fedő nélkül pirosra sütjük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan megsülnek!
  5. Papírtörlőre kiszedjük, és amíg még meleg, meghintjük porcukorral.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2076
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamám szokta  nekünk sütni, aztán gondoltam egyet, és én is megpróbáltam. Az elkészítése abszolút nem nehéz, csak kicsit időigényes. Igazi könnyű, levegős, ízletes ez a fánk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...