r
Nosalty Logó

Szalagos burgonyás farsangi fánk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szalagos burgonyás farsangi fánk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

1126
Kalória
14.3g
Fehérje
114.6g
Szénhidrátok
68g
Zsír
51.2g
Víz
165.7g
Koleszterin
3.7g
Rost
33g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

Összesen 9006 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

Összesen 386 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    543.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 9006 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A langyos tejben pici cukorral, sóval és liszttel az élesztőt megfuttatjuk.
  2. Egy nagy méretű tálba kimérjük a lisztet, melyben középen mélyedést hagyunk.
  3. Beletesszük a sütőport, kissé elkeverjük, majd az olvasztott margarint, a tojások sárgáját, a tejet, a tejfölt, a maradék cukrot, az áttört burgonyát és a megfuttatott élesztőt.
  4. Jó alaposan bedagasztjuk.
  5. Az így kapott tésztát meleg helyen kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  6. Ha a tészta megkelt lisztezett gyúrótáblán kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 -6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a fánkok közepét ujjunkkal kilyukasztjuk.
  7. 10-15 percig hagyjuk így kelni, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük..
  8. A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tárnyérra szedjük, majd porcukorral megszórjuk, baracklekvárral díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Farsang közeledtével családom már alig várja, hogy illatos friss fánk kerüljön az asztalra. Ma édesanyám tanácsára áttört burgonyát is tettem bele, így még finomabb, szalagosabb lett. Sok sikert kívánok mindenkinek az elkészítéshez!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!