Szalagos burgonyás farsangi fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A fánkhoz
-
94g finomliszt341 kcal
-
38g tej21 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
25g burgonya14 kcal
A sütéshez
-
53g napraforgó olaj470 kcal
A díszítéshez
-
70 kcal
-
6g porcukor24 kcal
Összesen
1126
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A fánkhoz
-
750g finomliszt2730 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
200g burgonya116 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A díszítéshez
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
9006
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A fánkhoz
-
32.2g finomliszt117 kcal
-
12.9g tej7 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
-
3.4g margarin25 kcal
-
5.2g tojássárgája17 kcal
-
8.6g burgonya5 kcal
A sütéshez
-
18.3g napraforgó olaj161 kcal
A díszítéshez
-
8.6g sárgabaracklekvár24 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
Összesen
386
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
1126
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.6 g
Zsír
-
Összesen 543.7 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 245 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 183 g
-
Koleszterin 1326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6287.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 1605 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 2794 mg
-
Nátrium 1273 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 916.9 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 409.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 186 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 810 micro
-
Kolin: 1134 mg
-
Retinol - A vitamin: 1108 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1463 micro
Összesen
9006
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
A fánkhoz
-
75 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
5 dkg élesztő
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek tejföl
-
10 dkg porcukor
-
6 db tojássárgája
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
A díszítéshez
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
A fánkhoz
- A langyos tejben pici cukorral, sóval és liszttel az élesztőt megfuttatjuk.
- Egy nagy méretű tálba kimérjük a lisztet, melyben középen mélyedést hagyunk.
- Beletesszük a sütőport, kissé elkeverjük, majd az olvasztott margarint, a tojások sárgáját, a tejet, a tejfölt, a maradék cukrot, az áttört burgonyát és a megfuttatott élesztőt.
- Jó alaposan bedagasztjuk.
- Az így kapott tésztát meleg helyen kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt lisztezett gyúrótáblán kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 -6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a fánkok közepét ujjunkkal kilyukasztjuk.
- 10-15 percig hagyjuk így kelni, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük..
- A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tárnyérra szedjük, majd porcukorral megszórjuk, baracklekvárral díszítve tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6966
- Feltöltés dátuma: 2012. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Farsang közeledtével családom már alig várja, hogy illatos friss fánk kerüljön az asztalra. Ma édesanyám tanácsára áttört burgonyát is tettem bele, így még finomabb, szalagosabb lett. Sok sikert kívánok mindenkinek az elkészítéshez!