Szaibling-bazsalikom tekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
175g vitéz szemling168 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
5 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g hal alaplé4 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
43g lime11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
Összesen
638
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
350g vitéz szemling337 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
10 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g hal alaplé7 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
85g lime21 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
1276
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25.5g vitéz szemling25 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
36.4g burgonya21 kcal
-
5.8g halványító zeller1 kcal
-
7.3g fehérbor6 kcal
-
7.3g hal alaplé1 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1 kcal
-
6.2g lime2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
Összesen
94
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 382.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
638
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1978.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 904 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 764.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
1276
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
10 levél bazsalikom
-
2 közepes szár halványító zeller
-
100 ml hal alaplé
-
100 ml habtejszín
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db salottahagyma
-
1 db lime
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Hámozzuk meg, majd főzzük meg sós vízben a krumplit. Miután megfőtt, öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
- Amennyiben egész szaiblingot vettünk, mossuk le alaposan kívül-belül hideg vízzel és konyhapapírral töröljük szárazra. Egy éles kés segítségével vágjuk le a fejét, majd a gerince mellett haladva vágjuk le a két filét. Fogjuk meg a halfilé végét és a késsel szorosan a bőre mellett haladva húzzuk le a bőréről a húst. Tapogassuk végig a halfilét és egy csipesz segítségével szedjük ki a szálkákat. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát. A hal egyik oldalára rakjuk rá a bazsalikomleveleket, majd a hal keskeny vége felől tekerjük fel. Készítsünk elő kettő A4-es méretű alufóliát, melyeket 1-1 ugyanakkora méretű fóliával borítsunk be. Az alsó felét kenjük ki olívaolajjal, helyezzük rá az egyik halroládot, majd szorosan tekerjük fel az alufóliát és a végeit csavarjuk össze. A másik haltekerccsel hasonlóan cselekedjünk. Sütőben a sütőrácson a középső szinten 100°C-nál kb. 20-25 percen át süssük.
- Mossuk meg az angolzellert, majd vágjuk vékony szeletekre. Zubogó, forró, sós vízben főzzük 1-2 percig, majd dobjuk jéghideg vízbe. Csepegtessük le alaposan, tegyük félre s tartsuk melegen. A főtt és időközben kihűlt burgonyát süssük meg egy serpenyőben minden oldaláról egy kevés olívaolajban, hogy némi színt kapjanak.
- A mogyoróhagymát és a fokhagymát aprítsuk nagyon finomra, majd 1ek olívaolajon lengessük meg, hogy egy kis színt kapjon. Öntsük fel a fehérborral, halalaplével és tejszínnel, majd rottyantsuk fel egyszer. Ízesítsük sóval, borssal és a zöldcitrom lereszelt héjával ill. levével. Botmixerrel aprítsuk homogén lévé, s tartsuk melegen.
- A tányéron rendezzünk el 2-3ek angolzellert. A halat még fóliával együtt vágjuk szeletekre, távolítsuk el a fóliát, majd helyezzük a haltekercset az angolzellerre. A mártást botmixer segítségével habosítsuk fel, s a habból tegyünk 3-4ek-nyit a halra. 2-3 szem sült-főtt burgonyával és egy pohár száraz fehérborral tálaljuk.
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8112
- Feltöltés dátuma: 2008. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon könnyed falatnyi kombináció a bazsalikom és a halfilé között, melyen még tovább könnyít a leheletnyi savanykás fehérborhab.