Sajtos-szalonnás töltött csirkemell almás burgonyasalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
töltött csirkemell
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
17g juhsajt63 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
33g camembert sajt100 kcal
almás burgonyasaláta
Összesen
1293
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
töltött csirkemell
-
750g csirkemellfilé900 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
50g juhsajt189 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
100g camembert sajt300 kcal
almás burgonyasaláta
Összesen
3885
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
töltött csirkemell
-
27.3g csirkemellfilé33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
3.6g füstölt szalonna24 kcal
-
3.3g lilahagyma1 kcal
-
1.8g juhsajt7 kcal
-
1.8g mascarpone7 kcal
-
3.6g camembert sajt11 kcal
almás burgonyasaláta
Összesen
142
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2086.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 694 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 551.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
1293
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245.9 g
Zsír
-
Összesen 236.7 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6258.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 716 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 2771 mg
-
Nátrium 2082 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.2 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1653.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 678 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 1161 mg
-
Retinol - A vitamin: 628 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 573 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1727 micro
Összesen
3885
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
142
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
töltött csirkemell
-
75 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk fokhagymapor
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
100 g füstölt szalonna
-
1 db lilahagyma
-
50 g juhsajt
-
50 g mascarpone
-
100 g camembert sajt
almás burgonyasaláta
Elkészítés
töltött csirkemell
- A csirkemelleket megtisztítjuk, majd pillangóvágással félbevágjuk keresztben úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, így jól lehet majd tölteni. A csirkék mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, valamint fokhagymaporral és füstölt pirosapaprikával ízesítjük.
- A töltelékhez először lepirítjuk a kockázott szalonnát, majd a hátramaradt zsiradékon a hagymát is megpirítjuk. Felolvasztjuk rajta a juhsajtot és a mascarponét, és összekeverjük az egészet.
- A szalonnás-sajtos keveréket a szétnyitott csirkemellekbe kanalazzuk, majd ráfektetjük a szeletelt camembert sajtot. A melleket ezután visszahajtjuk, és a két szélét pár fogpiszkálóval ügyesen megtűzzük, hogy a töltelék bentmaradjon.
- A töltelékhez használt serpenyőbe kevés kacsazsírt teszünk, majd a töltött csirkemellek mindkét oldalát lepirítjuk rajta. A körbepirított melleket ezután sütőtepsibe tesszük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- Tálalás előtt hagyjuk egy fél órát pihenni a melleket, hogy szépen szeletelhetők legyenek, és a fogpiszkálókat se felejtsük el kiszedni!
almás burgonyasaláta
- A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük, majd mindkettőt hámozzuk és kockázzuk. Ezt még érdemes a hússal való foglalatosság előtt elintézni.
- Közben egy tálban összekeverjük a majonézt és a tejfölt, és ízesítjük sóval, borssal, majorannával és egy kevés cukorral.
- Az almát felkockázzuk, a póréhagymát karikázzuk, majd a tojással és a burgonyával együtt mindkettőt a majonzés szószhoz keverjük.
- Hagyjuk kicsit állni a salátát tálalás előtt, nagyon jót tesz az ízének - akár előző este is érdemes előre dolgozni vele, így jól összeérnek másnapra az ízek.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4610
- Feltöltés dátuma: 2023. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Horváth Anna egy szuperszaftos, camembert-rel és szalonnával töltött csirkemellet készítette a Showszóró döntőjében, köretként pedig egy almával és póréhagymával turbózott, majonézes burgonyasalátát készített mellé.