r
Nosalty Logó

Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4479 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3093 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17915 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 2616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    724 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont kockázzuk, a csirkét mossuk és szárítsuk le, a hagymát pucoljuk, negyedeljük, a sütőtököt hámozzuk és vágjuk nagyobb kockákba, a gombát, ha kisebb fejű, akkor mosás, szárítás után elég felezni, ha nagyobb, negyedeljük.
  2. Egy nagy vasból készült edényt tegyünk a tűzhelyre, nagy lángon pirítsuk le benne a bacont, majd szűrőkanállal szedjük ki egy tálra.
  3. Ekkor dobjuk az edénybe a combokat, és a bacon zsírján pirítsuk körbe őket úgy, hogy jól perzselődjenek meg mindenhol. Közben sózzuk-borsozzuk, aztán pirultan szedjük ki a bacon mellé a tálba.
  4. Tegyünk két kanál vajat a tálba, várjuk meg, míg jól felhabzik, akkor dobjuk rá a gombát, sózzuk, borsozzuk, dobjunk mellé pár széttépkedett zsályalevelet.
  5. Rövid pirítás után dobjuk az edénybe a rétegekre szedett, negyedelt hagymát és a sütőtököt is, forgassuk át őket a gombával a zsiradékon. Ha úgy ítéljük meg, ilyenkor tehetünk még egy kanál vajat mellé.
  6. Amikor picit pirultak a zöldségek, rátehetjük a combokat, szórjuk a tetejére a bacont, fedjük le az edényt, és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 3/4 órára sülni.
  7. Vegyük le az edény fedelét, öntsük alá a tejszínt, mozgassuk át vele husit és a zöldségeket, aztán így fedő nélkül hagyjuk még pirulni-sülni a combokat úgy 15 percig. Tálaljuk főtt rizzsel, bulgurral, kuszkusszal vagy quinoával, ezek jól felszívják az értékes szaftot. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 15187
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 14.

Ajánló

Ha hozzájuttok egy kevés vargányához, akkor pirítsátok meg, és dobjátok az edénybe a combok mellé, nagyszerű ízt kölcsönöz neki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősszel az elsődleges alapanyag a sütőtök. Mi sem természetesebb, hogy bekerül a csirke mellé is a sütőbe. Gombával, zsályával és egy kis tejszínnel nagyszerű ragu készül a csirke alatt, amit isteni lesz a jól pirult husi mellé kanalazni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...