Szaftos bakonyi húsgombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rubin Paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a húsgolyókhoz
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g gomba5 kcal
hozzávalók a gombamártáshoz
-
7g vaj50 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
88g gomba19 kcal
-
6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
365
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a húsgolyókhoz
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g gomba21 kcal
hozzávalók a gombamártáshoz
-
28g vaj201 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
350g gomba75 kcal
-
23 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
1460
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a húsgolyókhoz
-
17.2g darált sertéshús31 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.9g gomba1 kcal
hozzávalók a gombamártáshoz
-
1.9g vaj14 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
24.1g gomba5 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.7g alaplé1 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
101
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 843 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 215.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 831 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
365
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3371.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1289 mg
-
Nátrium 1394 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 863.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 821 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 382 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 453 mg
-
Retinol - A vitamin: 520 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 3325 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3028 micro
Összesen
1460
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
101
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a húsgolyókhoz
-
1 ek finomliszt
-
1 ek zsemlemorzsa
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg gomba
hozzávalók a gombamártáshoz
-
2 ek vaj
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
35 dkg gomba
-
2 ek fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 dl alaplé
-
200 g tejföl
-
1 ek finomliszt
Elkészítés
hozzávalók a húsgolyókhoz
- Egy nagy tálba tesszük a darált húst, a lisztet, a frissen aprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a lereszelt gombát. (Tippünk: a gombák tönkjeit reszeljük le, így a mártásba csak a kalap szép szeletei kerülnek bele.)
- Az egészet gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle golyókat. Szükség esetén adjunk hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.
hozzávalók a gombamártáshoz
- Egy nagy tepsiben olvasszuk meg a vajat, majd pirítsuk üvegesre rajta a felaprított hagymát és a lereszelt fokhagymát.
- Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pároljuk pár percig, amíg a gomba kicsit összeesik és levet ereszt. Ekkor vegyük lejjebb a lángot, és szórjuk meg fűszerpaprikával a gombás alapunkat.
- Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és öntsük fel az alaplével. Helyezzük bele a meggyúrt húsgolyóinkat, majd alacsony lángon, lefedve főzzük 40 percig, félidőben megforgatva a golyókat.
- A lisztet keverjük el a tejföllel, majd az egészet adjuk a húsgombócokhoz és keverjük el. Így főzzük még egy pár percet, hogy kicsit besűrűsödjön.
- Nokedli mellé nagyon passzol, különösen, ha tálaláskor extra adag petrezselyemmel szórjuk meg.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 756
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 80
- Össznézettség: 72675
- Feltöltés dátuma: 2018. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rubin Paprika
10 recept
A bakonyi húsgombóc mindig nagyszerű választás, hiszen gyakorlatilag két isteni étel ötvözéséről van szó: a szaftos húsgombócok, illetve a sűrű gombapörkölt külön-külön is isteni fogások, hát még ha egyesülnek! Mi jó paprikásan szeretjük, ezért most egy ilyen receptet hoztunk nektek. Próbáljátok ki Ti is, nálunk hamar elfogyott!