r
Nosalty Logó

Szaftos bakonyi húsgombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rubin Paprika
Szaftos bakonyi húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a gombamártáshoz

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a gombamártáshoz

Összesen 1460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a gombamártáshoz

Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3325 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3028 micro
Összesen 1460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 101 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a gombamártáshoz

Elkészítés

hozzávalók a húsgolyókhoz

  1. Egy nagy tálba tesszük a darált húst, a lisztet, a frissen aprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a lereszelt gombát. (Tippünk: a gombák tönkjeit reszeljük le, így a mártásba csak a kalap szép szeletei kerülnek bele.)
  2. Az egészet gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle golyókat. Szükség esetén adjunk hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.

hozzávalók a gombamártáshoz

  1. Egy nagy tepsiben olvasszuk meg a vajat, majd pirítsuk üvegesre rajta a felaprított hagymát és a lereszelt fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pároljuk pár percig, amíg a gomba kicsit összeesik és levet ereszt. Ekkor vegyük lejjebb a lángot, és szórjuk meg fűszerpaprikával a gombás alapunkat.
  3. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és öntsük fel az alaplével. Helyezzük bele a meggyúrt húsgolyóinkat, majd alacsony lángon, lefedve főzzük 40 percig, félidőben megforgatva a golyókat.
  4. A lisztet keverjük el a tejföllel, majd az egészet adjuk a húsgombócokhoz és keverjük el. Így főzzük még egy pár percet, hogy kicsit besűrűsödjön.
  5. Nokedli mellé nagyon passzol, különösen, ha tálaláskor extra adag petrezselyemmel szórjuk meg.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 756
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 72675
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos bakonyi húsgombóc
Rubin Paprika 10 recept

A bakonyi húsgombóc mindig nagyszerű választás, hiszen gyakorlatilag két isteni étel ötvözéséről van szó: a szaftos húsgombócok, illetve a sűrű gombapörkölt külön-külön is isteni fogások, hát még ha egyesülnek! Mi jó paprikásan szeretjük, ezért most egy ilyen receptet hoztunk nektek. Próbáljátok ki Ti is, nálunk hamar elfogyott! 

Hozzávalók

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...