r
Nosalty Logó

Szabolcsi töltött káposzta, ahogy én készítem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
bettyyym
Szabolcsi töltött káposzta, ahogy én készítem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3513.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    2937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21082.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    17623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2629.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1053 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1106 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    694 micro
  • β-karotin
    4791 micro
  • β-crypt
    620 micro
  • Likopin
    45186 micro
  • Lut-zea
    2798 micro
Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1189 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát előkészítjük a főzéshez, a külső leveleket óvatosan lefejtjük, 12 ép levelet kell kapnunk, megmossuk.
  2. torzsát eltávolítjuk, a megmaradt káposztát vékonyra vágjuk vagy gyaluljuk. Nagy tálban besózzuk 2 evőkanál sóval, állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Alaposan kinyomkodjuk.
  3. A 12 levelet forró, lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk (hőkezeljük), majd konyharuhára szedjük, lecsepegtetjük.
  4. Egy másik megoldás: A káposztákat 5 percig egy nagyobb edényben, sós vízben főzzük, a külső leveleket egyesével leszedjük, kicsit tovább főzzük úgy, hogy a levelek göngyölhetőek legyenek.
  5. Blansírozás után a káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket, a leveleket egy nagyobb tálba helyezzük.
  6. A töltelékhez összekeverjük a rizst, a darált húst, a sót (nálam 5 tk.) és a borsot (nálam 4 tk.). Kóstoljuk, akinek nem elég ízes, saját ízlése szerint sózza, borsozza. Kicsit állni hagyjuk, addig előveszünk egy nagy fazekat.
  7. Kinyomkodjuk az aprókáposztát, a felét a fazék aljára tesszük, majd megszórjuk a köménymaggal.
  8. Visszatérünk a töltelékhez. Kézzel kis gombócokat formázunk belőle, a levelekbe göngyöljük a következőképpen. A leveleket kettévágjuk, és 1-1 púpozott evőkanál tölteléket teszünk bele. A levelek két szélét behajtjuk, majd feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és tölcsér alakúra formázzuk.
  9. Körben a tetejére helyezzük a töltött káposztákat, mellészórjuk a füstölt húsos szalonnacsíkokat és a kolbászkarikákat, majd a maradék káposztával megszórjuk.
  10. A paradicsomlét ráöntjük, picit megsózzuk, paprikázzuk, meghintjük a köménymaggal, cukrot szórunk rá (mert a paradicsomlé miatt savas lesz), majd annyi vizet töltünk rá, hogy éppen elfedje a töltelékeket.
  11. Az ételt fedő alatt lassú tűzön (kb. 1,5-2 óra alatt) megfőzzük, a megfelelő állagot kóstolással ellenőrizzük. Tejföllel és friss, puha kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3961
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szabolcsi töltött káposzta, ahogy én készítem
bettyyym 7 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...